Search
Sambata 4 Iulie 2020
  • :
  • :

A fost anunțată listarea Electrica pe pagina oficială a bursei londoneze

londraÎn dimineața zilei de 30 mai 2014, a fost publicat pe pagina oficială a Bursei de Valori de la Londra, anunțul privind intenția Electrica de a lansa o ofertă publică inițială de noi acțiuni și de Certificate Globale de Depozit și de a lista acțiunile pe Bursa de Valori București și Certificatele Globale de Depozit (GDR) pe Bursa de Valori din Londra – „Intention to Float” (ITF).

Potrivit datelor înaintate de Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat că, la jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii iunie.

Electrica intenționează să solicite admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Piața Spot Reglementată a Bursei de Valori București și pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorității de Listare din Marea Britanie și la tranzacționare pe Bursa de Valori din Londra.

Electrica a generat un profit net consolidat, excluzând participațiile minoritare, de 243 milioane de lei, la venituri de aproximativ 5,2 miliarde de lei în anul 2013 și un profit net consolidat, excluzând participațiile minoritare, de 60 milioane de lei, la venituri de aproximativ 1,2 miliarde de lei în primul trimestru din 2014.
EBITDA la nivel consolidat a fost de 222 milioane de lei în primul trimestru din 2014, în comparație cu 180 milioane de lei în primul trimestru din 2013. EBITDA la nivel consolidat s a ridicat la 749 milioane de lei, 647 milioane de lei și 275 milioane de lei în 2013, 2012 și respectiv, 2011.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *