Search
Marti 28 Mai 2024
  • :
  • :

Acceleratorul fintech, “Elevator Lab”, organizat de Raiffeisen Bank International, continuă în 2018

• Editia a doua a acceleratorului fintech, “Elevator Lab”, va fi lansat in mai 2018, in sapte tari, iar Romania face parte dintre ele;
• Cei care au castigat competitia din 2017 vor continua sa lucreze cu RBI

Editia din 2017 s-a dovedit a fi un succes, 336 de startupuri din 56 de tari s-au inscris in aceasta competitie la prima sa editie. Dupa o etapa de selectie, incepand cu luna octombrie 2017, Raiffeisen Bank International (RBI) a inceput sa lucreze cu cei 5 finalisti in acceleratorul de fintech-uri, “Elevator Lab”. Zonele pe care s-au concentrat cele cinci proiecte pilot au fost: analitice big data (Gauss Algorithmics), agentia viitorului (Moxtra), plati si tranzactii (SONECT), RegTech – tehnologii in domeniul reglementarilor (360kompany) si digital banking pentru IMM-uri (Asteria). Proiectele au fost testate cu succes in Austria si pe alte patru piete din Europa Centrala si de Est (ECE).

“Vom continua cu aceste cinci startupuri colaborarea foarte buna pe care am inceput-o odata cu Elevator Lab. Acum trecem de la etapa pilot, la implementare si ne propunem ca aceste noi dezvoltari sa devina disponibile pentru cei 16,5 milioane de clienti pe care-i avem in Austria si ECE. Pentru noi, ca organizatie, Elevator Lab inseamna valoare adaugata, cunostinte imbogatite si ne ajuta sa fim parte din cei care creaza modelul de banking al viitorului” spune Johann Strobl, CEO of RBI.

Elevator Lab 2018, a doua editie, incepe pe 1 mai

Popularitatea programului Elevator Lab, dar si potentialul pe care il are pentru dezvoltarea activitatii, au convins RBI ca decizia de a colabora cu startupuri a fost una foarte buna. Drept urmare, Grupul RBI va lansa in 1 mai 2018 cea de-a doua editie. Anul acesta, alte sapte subsidiare Raiffeisen din Romania, Albania, Belarus, Bulgaria, Kosovo, Rusia si Slovacia vor organiza un “Elevator Lab Challenge” pentru startupurile din comunitatle fintech locale. Castigatorii programelor locale vor participa la un workshop dedicat Elevator Lab in Viena, vor primi un “wild card” pentru semifinalele programului organizat la nivel de grup RBI si sansa de a fi in TOP 15 stratupuri finaliste invitate in Viena, in septembrie 2018.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) consideră atât Austria, unde este una dintre cele mai importante bănci comerciale și de investiții, cât și Europa Centrală și de Est (ECE), drept piețele sale principale. 14 piețe din regiune sunt acoperite de bănci subsidiare. În plus, Grupul operează în regiune o rețea extinsă de furnizori de servicii financiare, ca de exemplu de leasing, asset management, dar și fuziuni și achiziții.

În total, 50.000 de angajați deservesc 16,5 milioane de clienți prin intermediul a peste 2.400 de unități bancare, majoritatea dintre ele în Europa Centrală și de Est.

Acțiunile RBI sunt listate la Bursa de Valori din Viena. Băncile regionale Raiffeisen dețin aproximativ 58,8% dintre acțiuni, restul tranzacționând-se liber. În cadrul Grupului Bancar Raiffeisen, RBI este instituția centrală a băncilor regionale Raiffeisen și a altor instituții de credit afiliate, poziție din care oferă o serie de servicii importante.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *