Search
Duminica 24 Ianuarie 2021
  • :
  • :

Accidentele rutiere reprezintă cauza numărul unu la nivel mondial a deceselor persoanelor tinere

accidentUn studiu publicat de către Allianz Center for Technology (AZT), arată faptul că accidentele în trafic reprezintă principala cauză a deceselor în rândul tinerilor, indiferent de situația economică a țării. La nivel mondial, 31% din totalul deceselor care au legătură cu accidentele rutiere, este reprezentat de tineri și adulți tineri, cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani. Acest procent se traduce prin peste 400.000 de vieți pierdute anual, valoare ce o depășește pe cea a deceselor persoanelor tinere, ca urmare a bolilor, folosirii drogurilor, sinuciderilor, violenței sau evenimentelor din zone de conflict.

Nivelul veniturilor- ridicat, mediu sau scăzut- din țara în care are loc decesul datorat unui accident rutier nu are o relevanță foarte mare. Conform informațiilor oferite de Allianz Center for Technology, ponderea tinerilor în totalul deceselor ca urmare a unui accident rutier variază foarte puțin în funcție de situația economică a țării. Astfel, acesta se situează la aproximativ 31,5 % în țările sărace, la 32% în țările cu venituri medii și la 28,5% în țările bogate.

În fiecare an, aproape 1,3 milioane de oameni mor datorită accidentelor rutiere și peste 50 de milioane sunt răniți, ceea face ca siguranța în trafic să devină o problemă globală. 18 din 100.000 de locuitori își pierd viața în accidente rutiere. Această cifră plasează decesele ca urmare a accidentelor auto pe locul opt în lista principalelor cauze ale deceselor, conform ultimului studiu Global Status Report on Road Safety al Organizației Mondiale a Sănătății. Ultimele evoluții sugerează că aceasta va deveni a cincea principală cauză a deceselor până în anul 2030, dacă nu sunt luate măsuri corespunzătoare.

România are o rată a deceselor ca urmare a unui accident rutier de 11,1 la 100.000 de locuitori. Țările cu cele mai mari rate ale deceselor ca urmare a accidentelor rutiere sunt: Republica Dominicană (41,7), Thailanda (38,1) și Venezuela (37,2). În Statele Unite, rata deceselor este de 11,4.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *