Search
Vineri 24 Mai 2024
  • :
  • :

Alexandrion Group are o nouă identitate, care susţine strategia de poziţionare a brandului într-o categorie superioară

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din România, a anunțat noua sa identitate vizuală a gamei Alexandrion.

Lansat pentru prima dată pe piaţa din România în urmă cu aproape 30 de ani, Alexandrion este unul dintre brandurile originale din portofoliul Alexandrion Group, care a devenit, în timp, liderul incontestabil al pieţei locale de brandy din care face parte.[1] Noua identitate vizuală a fost creată având în vedere mai multe obiective: actualizarea imaginii mărcii în concordanță cu tendințele actuale de branding; consolidarea legăturii emoționale dintre marcă și consumator; captarea atenției și interesului unui public nou, care ar avea, astfel, ocazia să descopere un produs cu atribute remarcabile. Acest proces de rebranding celebrează, totodată, performanţele şi longevitatea brandului şi reflectă evoluţia sa ascendentă, în timp, poziţionându-l într-o categorie superioară prin design, ambalaj şi mesaj.

Potrivit companiei independente de cercetare a pieții, A.C. Nielsen, Alexandrion deține o cotă de piață de 61% în volum și 57% în valoare pe piața de brandy (cu un conținut de alcool de peste 37,5%) în primul trimestru din 2023. La începutul anului trecut, grupul anunța că depășit cu 30% ținta cifrei de afaceri globale, ajungând la 1 miliard de lei. Cu noile firme adăugate mai recent în grup grup, profilate pe turism și energie, cu siguranță că holdingul are un rulaj cu mult mai mare la acest moment.

“Alexandrion a construit categoria brandy-ului românesc așa cum este astăzi; dar rămâne o oportunitate semnificativă de a extinde atractivitatea brandului și de a recruta o nouă generație de consumatori atât în România, cât și la nivel global. Modernizarea ambalajelor Alexandrion și reimaginarea comunicării brandului sunt primii pași în călătoria noastră pentru a continua să fim liderii categoriei în România și pentru a extinde rapid amprenta brandului la nivel global.”, a comentat Rob Curteis (foto), Global Chief Marketing Officer, Alexandrion Group.

Toate elementele vizuale au fost armonizate pentru a compune o imagine unitară.

Noul logo este o expresie a ceea ce reprezintă compania și a valorii pe care o aduce clienților, angajaților și partenerilor. Simbolul, reprezentat de capul lui Alexandru cel Mare, este acum orientat spre dreapta, privind spre viitor, o ilustrare a deschiderii brandului către oportunităţile care apar şi către evoluţie.

Noul slogan «Excepţional în fiecare zi » îi încurajează pe toţi cei care interacţionează cu brandul să se oprească pentru câteva minute din ritmul accelerat al vieţii şi să realizeze că viaţa nu este alcătuită doar din câteva momente speciale, ci că fiecare moment poate deveni special, dacă este apreciat la adevărata lui valoare. Cu toţii avem capacitatea de a transforma lucrurile şi momentele care par mici, lipsite de importanţă şi strălucire, în experienţe care să ne aducă bucurie. Cu toţii putem transforma normalul în excepţional. Diferenţa este dată de perspectiva din care privim lucrurile şi de eforturile pe care suntem dispuşi să le facem, pentru a ne depăşi limitele.

Noul ambalaj evidenţiază un aspect premiumizat al sticlelor și etichetelor, caracterizate de un nou design clasic, dar contemporan. Brandingul a fost armonizat la nivelul întregii game, iar lansări de noi expresii sunt planificate pentru sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024. Semnătura Alexandrion gravată pe sticlă asigură consistența noii identități și, pentru prima dată, semnătura Maestrului Distilator Jean-François Joumier completează etichetele, semnificând angajamentul său față de calitate, în fiecare sticlă.

Campania de comunicare integrată a debutat pe 19 iulie şi include acţiuni care vor acoperi cele mai importante canale de comunicare ATL şi BTL.

Spotul TV, difuzat pe principalele canale de televiziune din România, este inspirat de moștenirea și originile brandului Alexandrion, care a fost creat şi produs în primii ani din parcursul său, în insula grecească Creta. Valorile care caracterizează brandul şi cu care consumatorii se identifică: perseverenţa, dedicarea, curajul, înţelepciunea, performanţa care ne pot ajuta pe fiecare dintre noi să devenim artizanii unor experienţe excepţionale, sunt comunicate de unii dintre cei mai reprezentativi zei din mitologia greacă : Zeus (Zeul Cerului și al tunetului și, de asemenea, conducătorul tuturor zeilor), Poseidon (Zeul Mării), Hefaistos (Zeul Focului) şi Atena (Zeita Ȋnţelepciunii). Fiecare dintre ei ne arată, prin exemplul propriu, că putem atinge excepţionalul atâta vreme cât ne concentrăm pe lucrurile care contează cu adevărat şi nu renunţăm până nu ne atingem obiectivele, indiferent cu cât de multe provocări ne confruntăm.

Vizionaţi spotul TV aici: https://www.youtube.com

Gama Alexandrion

Cu o istorie de peste 45 de ani, brand-ul Alexandrion îşi găseşte inspiraţia în spiritul și valorile unuia dintre cei mai puternici lideri ai tuturor timpurilor: Alexandru cel Mare. Alegerea denumirii brand-ului, logo-ul şi valorile brandului vorbesc despre legătura puternică dintre brand şi această figură istorică emblematică.

Gama Alexandrion include 3 colecţii care acoperă o paletă largă de consumatori: Alexandrion Premium collection 7*, Alexandrion Classic Collection 5* şi Alexandrion Flavour Collection.

Alexandrion Premium collection 7* se adresează consumatorilor cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani care apreciază calitatea momentelor de relaxare, fie că le petrec singuri sau împreună cu prietenii, acasă sau într-un bar.

Alexandrion Classic Collection 5* vizează segmentul de consumatori 40+ dornici să petreacă timp cu familia şi prietenii, acasă.

Alexandrion Flavour Collection răspunde nevoilor consumatorului contemporan, atras de băuturile mai slab alcoolizate, deschis să experimenteze arome şi gusturi noi.

Expresiile din gama Alexandrion pot fi achiziţionate din marile lanţuri de retail din România, magazinele de proximitate sau online pe www.iconicdrinks.shop
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *