Search
Duminica 20 Septembrie 2020
  • :
  • :

Avocații EY – succes la Înalta Curte de Casație și Justiție

EMANUEL-BANCILA-_EYAvocații EY au obținut pentru una dintre subsidiarele autohtone ale grupului portughez Martifer anularea măsurii de revocare a licenței de antrepozitar fiscal, soluție favorabilă și irevocabilă dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Revocarea autorizației de antrepozit a fost decisă de autoritățile fiscale în anul 2011, iar activitatea companiei, specializată în producție de biomasă în România, a fost suspendată  timp de șase luni. Ulterior, tot  o decizie a Înaltei Curți a permis reluarea activității firmei.

Echipa de avocați specializată în controverse și dispute fiscale a fost formată din Emanuel Băncilă (foto) (coordonator) și Alex Slujitoru.

“Actul de revocare a fost emis cu încălcarea de către autoritățile fiscale a Directivei privind regimul general al accizelor, prin încălcarea principiilor europene privind proporționalitatea și prevalența substanței asupra formei. Atât soluția Curții de Apel București cât și cea a Înaltei Curți dovedesc gradul complex de specializare la care au ajuns instanțele din România în materie fiscală precum și apetența pentru aplicarea jurisprudenței europene”, a declarat Emanuel Bancilă, director executiv în cadrul casei de avocatură asociate EY.

Pe toată durata desfășurării disputei cu autoritățile fiscale, avocații implicați în proiect au alocat un volum amplu de muncă, speța generând un număr semnificativ de litigii colaterale privind executări silite, rambursări de TVA, suspendarea unor acte administrativ fiscale, anularea de obligații fiscale suplimentare constând în accize și TVA, anularea de accesorii, și prezentând un înalt grad de complexitate atât prin prisma aspectelor de drept substanțial, cât și al celor de drept procedural fiscal. Alături de avocații EY, reprezentarea societății a fost asigurată și de către Societatea de avocatură Stoica și Asociații, prin Valeriu Stoica.

Grupul Martifer desfășoară activități în domeniul agricol, construcții și producție de energie, fiind unul dintre cei mai mari investitori în economia românească. Astfel, în anul 2007, Grupul Martifer a deschis o fabrică de ulei vegetal la Lehliu în urma unei investiții de 93 de milioane de Euro.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *