Search
Miercuri 24 Iulie 2019
  • :
  • :

Avocații ZRP au redobândit Hotelul Ambasador pentru moștenitorii arhitectului Arghir Culina

ZRP-27.05Avocații din cadrul Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) au redobândit, prin hotărâre judecătorească irevocabilă, Hotelul Ambasador pentru moștenitorii arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar al construcției. Imobilul, compus din teren în suprafață de 520 de metri pătrați și clădire cu subsol, parter și 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naționalizare prin admiterea irevocabilă a acțiunii în revendicare și redobândit în natură. Clădirea a fost edificată între anii 1937-1939, fiind proiectată de către proprietar, arhitect de profesie, și a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După 10 ani de judecată, eforturile avocaților din cadrul Zamfirescu Racoți & Partners au fost încununate de succes, Înalta Curte de Casație și Justiție confirmând prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de SC Ambasador SA, A.V.A.S. și Ministerul Finanțelor Publice) soluția pronunțată încă din anul 2003 de către Tribunalul București, Secția a III-a Civilă  și confirmată de către Curtea de Apel București, Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, în anul 2012. Drept consecință, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie imobilul menționat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador.

“Am fost convins încă de la momentul în care am preluat acest demers judiciar că probele și argumentele juridice invocate sunt apte să ducă la restituirea în natură a imobilului de care fostul proprietar fusese în mod injust deposedat. Epopeea revendicărilor și multiplele șicane cu care am fost confruntați a făcut însă ca mulți dintre succesorii ce figurau ca reclamanți în cauză să nu supraviețuiască fericitului deznodământ”, a declarat Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.

Echipa de avocați care a gestionat acest proiect a fost compusă din Călin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior ZRP; Cosmin Vasile, Asociat coordonator ZRP, și Antoniu Obancia, Asociat ZRP.

Născută din fuziunea a două cunoscute societăți de avocați, ambele înființate în anul 1995, Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăți de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistență juridică atât în sfera litigiilor și a arbitrajului, cât și în domeniul avocaturii de business și al consultanței fiscale, fiind recomandată de anuarele  internaționale de specialitate pentru performanțele sale în diverse arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvență, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni și achiziții, dreptul muncii, energie și resurse naturale, proprietate industrială, drepturi de autor, drept imobiliar, piața de capital, drept fiscal. ZRP are o echipă de 41 de avocați, dintre care șase asociați – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoți și Stan Tîrnoveanu – asociați fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), și Antoniu Obancia (asociat).Mircea Agrigoroaie este administratorul site-ului de concursuri de fotografie PxlShot.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *