Search
Miercuri 29 Noiembrie 2023
  • :
  • :

BDO Business Restructuring, parte a dezbaterii naționale ”Restructurarea preventivă – o soluție pentru a evita insolvența”

ZIARUL FINANCIAR,  cu sprijinul partenerilor săi, BDO BUSINESS RESTRUCTURING și casa de avocatură BONDOC și ASOCIAȚII  au organizat pe 14 februarie 2023  conferința ZF cu tema ”Restructurarea preventivă – o soluție pentru a evita insolvența”.

În Europa de azi, numărul de cazuri de insolvență din rândul întreprinderilor s-a mărit din 2009, anul de apogeu al crizei economice, și s-a menținut ridicat, cu o scădere în perioada pandemiei, tendința fiind de reluare a creșterii.

Conform datelor existente la nivel continental, în Uniunea Europeană dau faliment circa 200.000 de firme pe an (o medie de 600 pe zi!), având ca rezultat 1,7 milioane de pierderi directe de locuri de muncă în fiecare an.

În același timp, în mai multe state membre ale Uniunii Europene se constată o tendință ca întreprinderile viabile care se confruntă cu probleme financiare  să apeleze într-o bună măsură la procedurile cunoscute de insolvență/faliment/sau lichidare decât cele de restructurare timpurie.

Prin evenimentul respectiv, organizatorii și-au propuns să aducă în atenţia publică tema restructurării preventive ca parte esenţială a proceselor de recalibrare a companiilor care se confruntă, la un moment dat cu dificultăți, acesta fiind o temă abordată din ce în ce mai des de către statele europene, în vederea consolidării unei culturi europene a salvării.

În fapt, restructurarea preventivă este o parte esențială a unui bun mediu de afaceri, ajută la crearea și păstrarea locurilor de muncă  și ajută economiile să amortizeze mai ușor șocurile economice cauzatoare de credite neperformante și șomaj.

Printre speakerii din conferinţă s-au numărat Lucian Bondoc – Managing Partner, Casa de Avocatură „Bondoc şi Asociaţii“, avocat Geanina Oancea-Olteanu (foto) – senior partner în cadrul BDO Business Restructuring, cu peste 30 de ani în domeniul consultanţei de business, avocatul Simona Petrişor, – partener la Casa de Avocatură Bondoc şi Asociaţii, Alexis Hojabr – partener, White & Case Paris, Ioana Ciucu – NPE & Monitoring Director, Unicredit Bank România, Vlad Micu – Credit Restructuring Director, Banca Transilvania, Dragoş Anatasiu – owner/CEO al Eurolines România și Corneliu Bodea, CEO ADREM, președinte România Energy Center (CRE).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *