Search
Sambata 23 Septembrie 2023
  • :
  • :

Wolf Theiss a consiliat Erste Group în finanțarea acordată companiei Mitiska REIM

Wolf Theiss a fost consultantul juridic al Erste Group Bank AG în acordarea unei finanțări în valoare de 123 milioane de euro către Mitiska REIM, principalul investitor specializat în parcuri de retail și centre de conferință la nivel european, în scopul refinanțării întregului portofoliu de parcuri de retail din România.

Finanțarea a fost structurată în trei contracte de facilitate de credit care corespund fiecare unui portofoliu diferit, iar asistența acordată de echipa coordonată de avocatul partener Claudia Chiper (foto) a constat în pregătirea rapoartelor de audit juridic de verificare, elaborarea și negocierea tuturor documentelor de finanțare aferente, semnarea și finalizarea financiară cu succes a tranzacției.

Cu 24 de parcuri de retail reprezentând 132.000 mp, portofoliul din România al Mitiska REIM este unul dintre cele mai mari portofolii imobiliare din țară. În ultimii 10 ani, întregul portofoliu a fost dezvoltat, construit și gestionat la standarde înalte de Mitiska REIM și partenerul său din țară, Square 7 Properties.

Veniturile din finanțare vor fi utilizate pentru finalizarea unui nou parc de retail aflat în construcție în Baia Mare, pentru proiecte de extindere a parcurilor de retail existente în Tulcea, Slatina și Medias și asigurarea lichidității acționarilor SPV-urilor după ce au finanțat creșterea portofoliului.

Ne bucurăm că am asistat Erste Group Bank AG și Mitiska REIM la încheierea cu succes a unei noi finanțări în urma căreia au fost acordate în total peste 123 de milioane EUR. Echipa noastră este încântată să continue să asiste companii în acordarea de finanțări în sectorul imobiliar, inclusiv în proiecte strategice, mai ales într-o perioadă economică atât de dificilă

Claudia Chiper, Partener Wolf Theiss

Coordonată de Claudia Chiper, echipa care a contribuit la acest succes i-a inclus pe Iuliana Stoicescu și Cătălin Sabău din cadrul departamentului de Drept Financiar-Bancar si Flaviu Nanu din departamentul de Drept imobiliar.

Mitiska REIM are sediul central în Belgia și este cel mai mare investitor specializat din Europa, în parcuri de retail și centre de conferință, oferind astfel facilități pentru realizarea cumpărăturilor, parcări gratuite ample și o infrastructură accesibilă. Proprietățile oferă în mod normal un mix de branduri de retail menite să asigure necesitățile de zi cu zi, ancorate de magazine de alimente.

Cu o experiență de peste 40 de ani, Mitiska REIM sunt experți atât în operațiunile de retail, cât și în domeniul imobiliar și au construit relații puternice cu branduri renumite la nivel național și internațional.

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistență juridică în domeniul afacerilor internaționale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea experienței juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *