Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

Darian DRS a asigurat consultanța integrată în tranzacția dintre EVW Holding și belgienii de la Turbos Hoet Group

Darian DRS, primul grup cu capital integral românesc care oferă soluții complete de consultanță în zona de business, a asigurat consultanță în finalizarea cu succes a asocierii dintre EVW Holding, unic importator și distribuitor al camioanelor DAF în România, și societatea belgiană Turbos Hoet Group. Proiectul a necesitat parcurgerea mai multor etape cu o complexitate ridicată, implicând un efort de grup, cu expertize complementare.

Stelian Mic, ManagingPartner al echipei Mic, Ilie și Asociații SPARL| Darian Legal, a coordonat echipa integrată de consultanți formată din Angela Cristea, Senior Associate din partea Mic, Ilie și Asociații SPARL | Darian Legal, Mihaela Luția, Manager DARIAN DRS S.A. și Oana Rada, Partener Darian DRS Tax.

Ne bucurăm că am putut fi alături de unul dintre antreprenorii români de succes în pasul făcut spre o creștere a activității într-un ritm mai alert împreună cu un partener strategic. Sperăm să vedem din ce în ce mai mulți antreprenori români care aleg să se dezvolte printr-un parteneriat strategic în locul unui exit integral din afacerile pe care le-au construit și le-au transformat dintr-un start-up într-un business semnificativ”, a declarat Stelian Mic, Managing PartnerMic, Ilie și Asociații SPARL | Darian Legal, coordonatorul echipei de consultanță.

Prima fază a tranzacției a inclus restructurarea participațiilor la nivelul grupului EVW, în urma căreia Gheorghe Chita a devenit asociat unic al importatorului de camioane DAF.  În a doua etapă, s-au negociat bazele asocierii și s-a implementat parteneriatul cu Turbos Hoet Group.  Echipa de consultanți s-a implicat în toate stadiile esențiale ale proiectului, începând de la evaluarea participațiilor în cadrul societăților grupului din care a făcut parte EVW Holding și până la structurarea, negocierea, semnarea și implementarea documentației care a permis dobândirea de către Turbos Hoet Group a unei participații de 50% în cadrul EVW Holding.

„Mulțumesc echipei Darian pentru că mi-a fost alături încă din momentul  în care, împreună cu partenerii mei din EVW Holding, am decis ca fiecare să preia activitatea la care se pricepe cel mai bine. Echipa Darian a preluat proiectul într-un timp foarte scurt și datorită expertizei și profesionalismului a reușit să ghideze negocierile către un rezultat echitabil pentru toate părțile implicate”, a declarat Gheorghe Chita, asociat EVW Holding.

EVW Holding, unic importator și distribuitor al camioanelor DAF în România, cu o experiență de peste 25 de ani pe piața locală, a încheiat exercițiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de peste 400 de milioane lei.

Începând din octombrie 2018, Mic, Ilie și Asociații SPARL | Darian Legal s-aalăturat Darian DRS,consolidând astfel poziția de top a grupului cu capital integral românesc ce oferă soluții complete de consultanță în zona de business și devenind „one stop consultancy company”.

 Despre:

Darian DRS este una dintre primele companii cu capital privat din România, fondată în 1990. În anul 1993, compania și-a orientat activitatea către serviciile de evaluare şi consultanţă în domeniul economic, management şi consultanţă financiară, fiind implicată în evaluări încă de la începutul procesului de privatizare din România.

După o îndelungată experienţă în domeniul evaluării, din 2014, Darian DRS şi-a extins activitatea pe segmentul de consultanţă fiscală prin înfiinţarea Darian DRS Tax şi pe segmentul de audit financiar prin fondarea Darian DRS Audit în anul 2015, continuând în 2017, prin extinerea în zona de project management pentru construcții și în 2018 prin afilierea cu societatea de avocatură Mic, Ilie și Asociații SPARL | Darian Legal.

Astfel, la acest moment Darian DRS acoperă principalele arii de expertiză în zona consultanței de afaceri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *