Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Drumul către vaccinare, parcurs gratuit. Aplicația Free Now

Românii care vor să se vaccineze împotriva Covid-19 pot parcurge gratuit drumul de acasă până la clinică, facilitatea fiind oferită prin aplicația de taxi și ridesharing operată de compania de servicii multimodale de mobilitate Free Now.

Inițiativa a fost lansată în februarie, cu o investiție totală de 1 milion de euro, în România și în alte 7 țări – Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia și Polonia. Facilitatea va continua pe plan local ți în luna martie, ca răspuns la nevoia ridicată pentru soluții sigure de transport către sau dinspre centrele de vaccinare.

„Reacția pasagerilor ne-a depășit toate așteptările, așa că am decis să alocăm fonduri suplimentare pentru a sprijini mai mulți români să călătorească în siguranță atunci când merg să se vaccineze”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager Free Now România.

„Cu toții am fost afectați din punct de vedere social și economic de pandemia de Covid-19, iar imunizarea la scară largă aduce o doză de optimism că ne vom putea întoarce cât mai curând la viața noastră de dinainte. Ne bucură să fim parte din soluție și să putem susține comunitățile și orașele prin facilitarea transportului în siguranță către centrele de vaccinare. Impactul demersului nostru confirmă nevoia de modernizare a transportului urban și a rolului esențial pe care serviciul Free Now îl are pentru sănătatea orașelor și a locuitorilor lor”, a mai spus Anca Gherle.

Pasagerii care călătoresc în următoarea lună către sau dinspre un centru de vaccinare din orașele în care este disponibilă aplicația primesc contravaloarea curselor plătite cu cardul sau un voucher valoric pentru cursele achitate cu numerar, în limita a 18 lei per cursă. Fiecare pasager poate beneficia de 2 curse gratuite care au ca destinație sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din orașul lor. Pentru șoferi, cursele se desfășoară normal, valoarea lor fiind achitată integral.

Ce trebuie să facă pasagerii

  1. Călătoresc cu Free Now către sau dinspre unul din centrele oficiale de vaccinare din orașul lor
  2. Transmit detaliile despre curse, împreună cu dovada vaccinării prin completarea formularului disponibil pe pagina support.free-now.com/hc/ro/requests/new, precizând că solicită rambursarea călătoriei pentru vaccinare
  3. Free Now returnează contravaloarea curselor plătite cu cardul sau oferă vouchere valorice dacă plata s-a făcut în numerar.

Grupul Free Now este o platformă multiserviciu de mobilitate rezultată din joint venture-ul dintre BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing, grupul oferă și servicii de micromobilitate precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa, dar și car sharing.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *