Search
Luni 18 Septembrie 2023
  • :
  • :

Site de recrutare pentru manageri cu salarii de peste 1.500 de euro

Primul site de recrutare exclusiv pentru poziții de management, Managero.ro, a fost lansat pe piața din România de către headhunter-ul George Butunoiu (foto) și un grup de investitori.

„Acesta este o transpunere online a modului și instrumentelor de lucru cu care operează firmele de executive search, cele care fac recrutările pentru pozițiile de top management, a modelelor și standardelor internaționale în domeniu folosite până acum doar în recrutările clasice de nișă”, a declarat Butunoiu.

Ca model de business, Managero.ro este o combinație între recrutarea online (site de recrutare) și cea de executive search clasic, care acoperă activitățile ce nu vor putea să fie niciodată automatizate (analiza aplicațiilor, evaluarea și ierarhizarea profilurilor etc).

„Acest nou model hibrid de recrutare pentru pozițiile de top combină avantajele fiecărei metode (online, anunțuri de recrutare, direct search), putând conduce la o reducere a costurilor pentru angajatori și cu 70%, la rezultate similare cu cele ale activitatilor de executive search clasice, tradiționale, permițând astfel accesul la servicii profesioniste de recrutare pentru poziții de management unui număr incomparabil mai mare de companii, care până acum nu își puteau perimte serviciile clasice destul de scumpe”, a explicat specialistul în resurse umane.

Pe site-ul Managero.ro sunt postate anunțuri de recrutare pentru poziții de management cu salarii începând de la 1.500 euro pe lună net, la care se adaugă alte beneficii. Nu pot fi găsite CV-uri pe site, doar angajatorii care pun anunțurile văd CV-urile candidaților care aplică la jobul lor. Orice angajator și firmă de recrutare poate să posteze anunțuri de recrutare pe platforma Managero.

Site-ul fiind în faza inițială de lansare pe piață, anunțurile sunt postate gratuit. Mai mult, Managero asigură și promovarea lor gratuită, în această etapă, asistență în redactarea anunțurilor și chiar suport gratuit în analizarea și evaluarea candidaturilor, la cerere. Începând cu lunile aprilie sau mai, aceste servicii vor fi plătite.

Ca poziționare, Managero ocupă o nișă neacoperită (sau acoperită incomplet și superficial – cel puțin pentru moment) între Linkedin, site-urile obișnuite de recrutare de volum și activitatea clasică a firmelor de executive search

George Butunoiu

„Site-ul Managero.ro este complex, și era de așteptat să fie astfel, pentru că procedurile de recrutare pentru pozițiile de management sunt incomparabil mai lungi, mai detaliate și mai precise decât cele pentru pozițiile mai joase, necesită mai mult timp pentru parcurgerea lor, mult mai multă atenție și concentrare, și, nu în ultimul rând, un monitor mai mare și cu rezoluție bună. De aceea nici nu permitem postarea anunțurilor sau aplicarea de pe telefoanele mobile”, a subliniat George Butunoiu, fondatorul site-ului.

Potrivit acestuia, „configurarea CV-urilor, a mesajelor (scrisorilor) de intenție și a autoevaluării la standardele Managero (diferite limbi, formate etc) poate să dureze mai multe ore, însă odată construite la nivelul de precizie și de detaliere impus de cerințele angajatorilor pretențioși la acest nivel, ele pot să fie descărcate și folosite și dincolo de platforma noastră”.

Butunoiu a menționat că, de asemenea, „construirea unui anunț de recrutare conform recomandărilor Managero durează mai mult decât postarea pe oricare alt site, însă și efectul asupra cititorilor este incomparabil mai puternic”. El a adăugat că în cazul anunțurilor de recrutare este folosită, de fapt, tehnica de combinare a anunțurilor de recrutare cu advertisingul corporate, „fiindcă anunțurile de pe Managero arată ca adevărate reclame pentru angajator, cu numeroase fotografii și documente atașate, informații detaliate etc”.

Managero are și o secțiune separată de articole cu focus pe recrutarea pentru poziții manageriale (CV-urile, interviurile de angajare, discriminarea etc.), dar și pe alte teme adiacente din domeniul resurselor umane, în general.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *