Search
Joi 9 Iulie 2020
  • :
  • :

Muşat & Asociaţii a asistat Emerson în transferul Emerson Network Power

Mușat & Asociații a asistat Emerson S.R.L., subsidiara din România a Emerson Electric, unul dintre jucătorii globali în domeniul producției și tehnologiei, cu privire la separarea activității Emerson Network Power în vederea transferului acesteia către fondul american de investiții Platinum Equity.

Tranzacția s-a realizat la nivel global și s-a situat în jurul valorii de aproximativ 4 miliarde USD.

Emerson Network Power (parte a gigantului Emerson) este un important furnizor de unități de comandă și switch-uri de transfer A/C și D/C, precum și de servicii și sisteme de gestionare a informațiilor pentru centre de date și industria telecomunicațiilor. Compania Emerson a raportat vânzări de 4,4 miliarde USD la nivel global pentru business-ul Network Power în cursul anului 2016.

Echipa Mușat & Asociații a jucat un rol esențial în perimetrul local al acestui proiect global, mandat care se înscrie în seria de tranzacții internaționale care ne-au ținut în priză și în anul 2016.

Experiența noastră în planificarea, corelarea multi-jurisdicțională și efectuarea unor astfel de proiecte ne-a permis să lucrăm în paralel structuri complexe și solicitante de separare și vânzare, cu abordare pluri-disciplinară și implicarea unui număr impresionant de avocați și consultanți din peste 40 de țări.

Experiența echipei noastre si încrederea clienților noștri, construite în timp, își spun cuvântul atunci când asistăm la succesul proiectelor în care suntem implicați.”, a declarat Iulian Popescu, Partener în cadrul Mușat & Asociații.

Avocații implicați în proiect au oferit consultanță în toate etapele procesului de transfer al afacerii, precum și în cele legate de finalizarea și îndeplinirea condițiilor subsecvente operațiunii de preluare de către Platinum Equity, acordând totodată asistență juridică și fiscală în cadrul fluxurilor de lucru de drept societar, proprietate imobiliară și construcții, dreptul muncii, drept fiscal și repatrierea profiturilor, IT și IP.

Echipa Mușat & Asociații a fost formată din 12 avocați, printre care Iulian Popescu (Partner), Ana Maria Placintescu (Partner), Ileana Lucian (Partner), Andrei Ormenean (Senior Associate), George Ghitu (Associate), Alina Man (Associate) și 2 consultanți fiscali din cadrul Mușat & Asociații Tax: Răzvan Graure (Partner) și Roxana Dobrogeanu (Tax Manager).

Muşat & Asociaţii este unul dintre liderii pieței de Fuziuni şi Achiziții din România, fiind implicată de-a lungul timpului în unele dintre cele mai mari tranzacții încheiate la nivel local.

Printre proiectele recente se numără: asistenţă juridică acordată către Premier Capital în preluarea operațiunilor locale ale grupului american McDonald’s;

  • asistenţă juridică acordată societății CRH (Irlanda) în legătură cu achiziția activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzacții globale în valoare de 6,5 miliarde de euro;
  • asistarea Electrica SA și a sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup şi Swiss Capital) în derularea ofertei publice primare (IPO) de vânzare de acţiuni, reprezentând 105% din capitalul social al DFEE Electrica, în cea mai mare listare de până în prezent din România (440 milioane de euro), încheiată cu succes în iulie 2014;  
  • Sterling Resources Ltd. în procesul de transfer al participaţiei de 65% în zona de apă adâncă a perimetrului Midia XV din Marea Neagră, către ExxonMobil Exploration and Production România şi OMV Petrom SA;
  • Industrial Bank of Korea cu privire la finanţarea a 5 proiecte fotovoltaice, dezvoltate în 3 regiuni diferite ale României; 
  • China Development Bank în legătură cu finanțarea a două centrale fotovoltaice, un consorţiu de companii chineze de top în legătură cu participarea şi dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrică.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *