Search
Vineri 30 Iulie 2021
  • :
  • :

Perry Zizzi va conduce Departamentul de Fuziuni și Achiziții al biroului Dentons din România

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură la nivel global, anunță numirea lui Perry Zizzi (foto) – unul dintre cei mai experimentați avocați în fuziuni și achiziții din regiunea CEE – la conducerea departamentului de Fuziuni și Achiziții (M&A) al biroului din România. Din această poziție, va coordona o echipă formată din 10 avocați, dintre care 4 parteneri și 1 counsel.

„Potrivit statisticilor globale, România se situează pe locul 3 în topul celor mai atractive țări din Europa Centrală și de Est (CEE) în ceea ce privește numărul de fuziuni și achiziții, după Polonia și Republica Cehă. Sectoarele aflate în top ca număr de fuziuni și achiziții în CEE sunt  tehnologia informației și comunicații (IT&C), Transport, Energie și Imobiliare. Chiar dacă în ultimii cinci ani a înregistrat doar un sfert din tranzacții în comparație cu Polonia, România este o țară cu un mare potențial pentru investitori și va înregistra un număr crescut de M&A în perioada următoare. Dentons își propune să aibă un rol activ în conectarea cumpărătorilor cu vânzătorii și consilierea acestora cu privire la fuziunile și achizițiile strategice de pe piața locală”, a declarat Perry Zizzi, Managing Partner al Dentons România și Coordonator al Departamentului local de Fuziuni și Achiziții.

Cariera lui Perry ca avocat specializat în fuziuni și achiziții însumează 25 de ani de experiență în asistență juridică acordată atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor și a altor părți implicate în achiziții, vânzări sau asocieri, pe diverse piețe precum Statele Unite, America Latină, Europa și Asia.

Cunoscut pentru coordonarea unor importante fuziuni și achiziții de pe piața imobiliară, Perry a coordonat de asemenea tranzacții importante din domeniile serviciilor bancare/financiare, TMT, energie, industrie, bunuri de larg consum și Horeca. Împreună cu echipa sa, Perry a negociat în 2015 prima poliță de asigurare pentru garanție și despăgubire emisă vreodată pentru o tranzacție din România. Cel mai recent proiect al echipei locale a fost consilierea fondului de investiții turc, TC Capital, în procesul unei achiziții de peste 20 milioane EUR în sectorul agricol din România.

„Dentons a fost clasificat de Bloomberg Global drept firma de avocatură numărul unu în Europa de Est, luând în considerare numărul tranzacțiilor pe care le-a asistat în prima jumătate a anului 2020. Ca parte a strategiei Dentons 2.0, obiectivul nostru în următorii doi ani este de a construi cea mai puternică practică de Fuziuni și Achiziții din România. Colaborând îndeaproape cu experții M&A ai birourilor Dentons din Europa – și urmărind angajări strategice în biroul din București – vom crește cota noastră pe piața locală de M&A și deveni astfel prima alegere a  celor mai importante companii de investiții precum și a companiilor care doresc vânzarea afacerilor”, a adăugat Perry Zizzi.

De-a lungul carierei sale, Perry Zizzi a consiliat clienți precum TPG, Lone Star, Cerberus, GIC (fondul de investiții al statului Singapore), CEE Equity, Clayton Dubilier & Rice, Doughty Hanson, York Capital Management, Abris și Rutledge Capital.

Perry Zizzi este membru al Consiliului de Administrație al Camerei de Comerț Olanda – România. A urmat cursurile Columbia Law School și în 1995 a obținut diploma în drept.

Echipa Dentons Romania, sub coordonarea lui Perry Zizzi, furnizează clienților soluții juridice pragmatice și eficiente. În peste două decenii de la intrarea pe piața din România, firma a fost implicată în tranzacții cheie, asistând clienți locali și internaționali din numeroase sectoare de activitate. Cele mai importante arii de practică includ drept financiar-bancar, dreptul pieței de capital,  drept imobiliar, drept societar, dreptul muncii, energie și infrastructură, concurență și litigii.

Despre Dentons

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, îmbină talentul și experiența cu provocările și oportunitățile globale din peste 75 de țări. Soluțiile juridice și de afaceri pe care Dentons le oferă, au la bază conexiunea profundă cu comunitățile locale și o abordare recunoscută și premiată pentru serviciile oferite clienților inclusiv Nextlaw, platformă Dentons ce oferă servicii de consultanță strategică și inovare. Abordarea policentrică a Dentons și orientarea spre soluții, angajamentul față de incluziune și diversitate, precum și talentul de clasă mondială confruntă status quo-ul pentru a promova interesele clienților și comunităților, în contextul noilor dinamici.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *