Search
Joi 28 Mai 2020
  • :
  • :

Profitul OMV Petrom a scăzut anul trecut cu 56%

Foto: http://www.nationofchange.org

Foto: http://www.nationofchange.org

Profitul net al Grupului OMV Petrom a scăzut anul trecut cu 56% față de profitul înregistrat de companie în 2013, ajungând la 2,1 miliarde de lei, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Potrivit Grupului, scăderea a fost generată de dificultăţile actuale de piaţă. Pentru a vizualiza rezultatele financiare accesați următorul document: OMV Petrom Noutati Investitori_T4_2014_final

“În 2014 am continuat eforturile de stabilizare a producţiei, înregistrând al doilea an consecutiv de creştere marginală a producţiei de hidrocarburi din România comparativ cu anul precedent. În explorare am efectuat cele mai ample investiţii onshore şi offshore de după privatizare şi am înregistrat o rată de succes de 60% în activitatea de explorare clasică (excluzând zona offshore de mare adâncime). Am reluat activitatea de forare în blocul Neptun, săpând două sonde noi, Domino-2 şi Pelican South-1; în 2015 vom continua programul de explorare conform planificării”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A..

Potrivit acesteia, în G&E, dificultăţile au persistat, din cauza scăderii cererii pe piaţa gazelor şi a marjelor negative care au condus la un rezultat deteriorat al centralei electrice Brazi.

”În R&M am finalizat cu succes modernizarea rafinăriei Petrobrazi, care a generat creşterea planificată de 5 USD/bbl a indicatorului marja de rafinare, contribuind la rezultatul anual bun şi la consolidarea valorii integrării companiei. Având în vedere mediul volatil şi o probabilă menţinere a condiţiilor de piaţă deteriorate, ne reducem planurile de investiţii pentru 2015 şi ne intensificam programele de optimizare a costurilor, menţinându-ne totodată proiectele cu potenţial de creştere din Marea Neagră. În 2015, ne aşteptam că discuţiile publice referitoare la mediul fiscal şi de reglementare să continue, aşa cum a fost anunţat de către autorităţi, şi vizăm obţinerea unui cadru stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor, o condiție-cheie pentru investiţiile viitoare”, a mai precizat Mariana Gheorghe.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *