Search
Luni 1 Martie 2021
  • :
  • :

Proiect verde. Magazin cu suprafața de 8.000 mp la Ploiești

Dezvoltatorul imobiliar Masterbuild a finalizat construirea, la Ploiești, a unui magazin care face parte dintr-un lanț german gigant de comerț. Acesta a fost inaugurat la începutul săptămânii în curs.

Proiectul, cu o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați, dispune de stație de încărcare pentru automobilele electrice, sistem de acoperiș verde, sistem de iluminat LED cu senzor de prezență, sistem de alimentare cu apă potabilă, sisteme de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație.

Compania a facilitat alimentarea cu apă a construcției, efectuând lucrări de înlocuire a unor vane la conducta de alimentare cu apă potabilă a orașului Ploiești, pe strada Gârlei, aflată în apropierea construcției.

„Echipa Masterbuild a implementat un alt element de noutate eco-friendly, și anume acoperișul verde. Amintim aici faptul că un mp de green roof poate absorbi 5 kg de CO2 pe an, reţine în mod natural apa, adună praful şi se încălzește cu greu, chiar la temperaturi extreme, protejând totodată și hidroizolaţia”, a declarat Valentin Răducanu, project manager în cadrul companiei.

„Așa cum bine știm, iernile în România sunt departe de a fi blânde, iar precipitațiile abundente, au avut grijă să ne scoată din zona de confort. Menționăm de asemenea și că solul dificil din zonă a necesitat analize amănunțite pentru a determina starea sa, însă, echipa noastră găsește invariabil modalități de a abordare constructivă & out of the box a situațiilor problematice”, a explicat Răducanu.

Fondată în anii 2000, compania Masterbuild dezvoltă parcuri industriale, facilități de producție, proiecte imobiliare comerciale și proiecte cu funcțiuni mixte, precum: acoperișuri verzi, clădiri verzi certificate international, fundații speciale, camere controlate termic, compartimente rezistente la foc, camere curate – “clean rooms”, pereți rezistenți la explozie.

Acesta a adăugat că marea provocare cu care s-a confruntat dezvoltatorul, la realizarea proiectului, „a fost reprezentată de anotimp”, având în vedere că „jumătate din durata contrucțiilor a avut loc în perioada friguroasă a anului”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *