Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Tehnologie Xerox pentru imprimarea 3D a echipamentelor militare

Compania de tehnologie aplicată în business Xerox și Naval Postgraduate School (NPS) au anunțat o colaborare strategică axată pentru cercetări în domeniul tehnologiilor industriale aditive, în special imprimarea 3D, care prezintă potențialul de a schimba modul în care armata va asigura, pe viitor, necesarul pentru trupele sale detașate în misiune.

x

Ca parte a unui acord de cercetare și dezvoltare colaborativă (CRADA), NPS a fost prima instituție care a obținut instalarea imprimantei Xerox ElemX Liquid Metal în campusul universitar, în luna decembrie. Soluția Xerox va oferi profesorilor și studenților NPS posibilitatea de a explora practic noile moduri în care tehnologia poate furniza, la cerere, imprimarea 3D a pieselor și echipamentelor metalice.

„Lanțul de aprovizionare militar este unul dintre cele mai complexe din lume, iar NPS înțelege direct provocările cu care se confruntă producătorii”, a spus Naresh Shanker, Chief Technology Officer la Xerox. „Această colaborare va ajuta NPS să accelereze adoptarea imprimării 3D în U.S. Navy și va furniza către Xerox informații valoroase care vor ajuta la asigurarea flexibilității lanțului de aprovizionare și a rezilienței pentru viitorii clienți”, a adăugat Shanker.

Profesorii și studenții NPS vor folosi imprimanta ElemX în cercetările de disertație, pentru a dezvolta noi capacități pentru Navy and Marine Corps.

Din vremea vaselor cu pânze până la era nucleară, navigatorii și-au reparat lucrurile pe mare, astfel încât să-și poată duce la bun sfârșit misiunile. Acest parteneriat se referă la capacitatea strategică a Forței Navale de a avea pe nave marinari cu abilități dezvoltate de creativitate și de utilizare a tehnologiei, astfel încât să poată avansa operațiunile pe mare. Prin colaborare, NPS și Xerox contribuie la construirea unei Forțe Navale pentru secolul XXI.

Ann Rondeau, viceamiral în retragere, președintele NPS

Imprimanta utilizează sârmă de aluminiu la fabricarea pieselor. „Această abilitate de a produce piese de schimb fiabile la cerere reduce dependența forțelor în misiune de lanțurile de aprovizionare globale și cu procese complexe. De asemenea, oferă o soluție pentru costurile ascunse ale producției tradiționale”, au precizat oficialii companiei de tehnologie.

Acordul de cercetare și dezvoltare colaborativă (CRADA) nu implică aprobarea Xerox sau a produselor sale de către Naval Postgraduate School, Departamentul Marinei sau Departamentul Apărării.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *