Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

ROCA Investments, valoare de 42 milioane de euro, dublă față de 2019

ROCA Investments, companie holding care oferă soluții de capital și parteneriat activ pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești, are o valoare evaluată a companiei  de 42 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare față de nivelul de 22,3 milioane de euro de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

„De-a lungul celor 3 ani am rafinat continuu produsul ROCA, adaptându-l nevoilor antreprenorilor cu care am fost în permanent contact. Ceea ce nu s-a schimbat niciodată a fost misiunea noastră, de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat și de a susține brandurile made in România”, a spus Rudolf Vizental (foto), CEO ROCA Investments.

„Astăzi, Roca Investments nu este doar un business profitabil cu niște randamente superioare. Componenta socială, cea educațională și cea de formare a culturii antreprenoriale fac ca acest demers să fie mult mai mult de atât: un real ecosistem, un proiect ambițios de drum lung, o promisiune pe care o respectăm”, a adăugat Rudolf Vizental.

Pornită în urmă cu 3 ani, companie este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane de euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane de euro și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

Pentru 2021, societatea și-a propus să investească în companii mai mari și să mărească tichetul per tranzacție. Aceasta se îndreaptă către companii care au potențial de creștere accelerată și au nevoie de sprijin în acest sens, care se află într-un moment de dificultate și care au nevoie de un partener pentru a trece peste acest impas, dar și către companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanți.

ROCA reprezintă un business de produs, o soluție pentru antreprenori români și branduri Made în Romania. ROCA Investments este o companie de tip holding care deține participații în mai multe companii, pe care le sprijină să își dezvolte strategii de business, astfel încât să accelereze creșterea valorii lor pe termen lung.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *