Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Românii, cei mai receptivi europeni la Facilitatea de Redresare

85% dintre români sunt la curent cu Facilitatea Uniunii Europene de Redresare și Reziliență (RRF), potrivit unui sondaj al Vodafone Institute, realizat de Kantar. Studiul a cuprins 15.000 de cetățeni europeni din 15 țări.

De fapt, trei din patru persoane participante la sondaj consideră că serviciile publice digitale, competențele digitale și accesul la internet în bandă largă sunt aspecte importante pentru redresarea Europei. Procentul cetățenilor români care sunt de această părere depășește semnificativ media europeană, 86% considerând importante pentru redresare serviciile publice digitale, 82% – competențele digitale și 79% – accesul la internet în bandă largă. Comparativ cu alte țări, cetățenii români au acordat cea mai mare importanță (80%) pentru serviciile publice digitale, competențele digitale și adopția tehnologiilor digitale de către companii.

Foto: http://www.romania-insider.com

De asemenea, 86% dintre românii chestionați cred că această facilitate este un mod eficient de a ajuta țările europene să se redreseze. Acesta cel mai mare scor comparativ cu celelalte țări.

Marea majoritate a subiecților din țara noastră consideră că schema de ajutor ar trebui să susțină cu urgență sectorul de sănătate (96%), să creeze oportunități pentru întreprinderile mici (94%) și să genereze noi locuri de muncă (95%) ;

„România se situează pe primul loc față de celelalte țări europene în ceea ce privește opinia cetățenilor că fondurile europene reprezintă o modalitate eficientă de a ajuta țara să se redreseze, oamenii recunoscând, astfel, rolul pe care îl are Uniunea Europeană în a determina ca Europa să iasă din această criză mai puternică, inclusiv cu ajutorul fondurilor europene de redresare”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

„Această cercetare ne arată, de asemenea, că românii cred, cu o majoritate covârșitoare, că transformarea digitală trebuie să se afle în centrul planului de redresare, acordând importanța cea mai mare, comparativ cu celelalte țări, pentru digitalizarea serviciilor publice, creșterea competențelor digitale și adopția tehnologiilor și a soluțiilor digitale de către companii”, a mai spus Murielle Lorriloux.

Potrivit acesteia, cercetarea ne arată, totodată, că așteptările românilor ca educația digitală, serviciile publice digitale și accesul la internet în bandă largă să fie domenii esențiale pentru redresare sunt semnificativ mai mari față de media europeană.

„Avem o oportunitate istorică de a reconstrui economia și societatea în ansamblul său mai puternice și mai pregătite pentru viitor, accelerând transformarea digitală în sectoare cheie precum educația, sănătatea, serviciile publice”, a arătat șeful Vodafone România.

„Rezultatele acestui studiu îndeamnă, o dată în plus, la colaborarea strânsă dintre sectorul public și privat, într-un efort comun, pentru a răspunde în mod eficient așteptărilor românilor de a folosi această oportunitate pentru a realiza o transformare în profunzime și pentru a construi societatea digitală, bazată pe incluziune”, a menționat Lorriloux.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *