Search
Sambata 22 Septembrie 2018
  • :
  • :

„Scrisul face bine” este proiectul care creează un fond de granturi pentru proiecte educaționale

De Ziua Internațională a Educației, 5 octombrie, se lansează cea mai amplă campanie pentru școala românească.


365 de autori scriu. În jurul acestui nucleu de învățături, experiențe, gânduri și emoții puse pe hârtie vin companiile care donează și partenerii instituționali care ne susțin. Și împreună realizăm primul Fond de granturi educaționale la care pot aplica școli și facultăți din toată țara.

Fie că e vorba de o bursă sau costurile de navetă pentru un elev, bani pentru un gard al școlii sau o tablă interactivă, Fondul de granturi „Scrisul face bine” își dorește să aducă o felie de normalitate în viața școlii românești.

PREMIZĂ

Scriem în medie 100 de mesaje pe zi. Câte dintre ele fac bine cuiva? Trimitem 50 de e-mailuri pe zi. Câte dintre ele ajută cu adevărat destinatarul? Rostim 5.000 de cuvinte în fiecare zi. Câte dintre vorbele noastre ajung la inima cuiva drag?

Campania națională „Scrisul face bine” redă puterea cuvântului diluat în milioane de sms-uri, miliarde de e-mailuri și postări pe rețelele de socializare! Puterea de a face bine.

CE FACEM

Pe scurt, campania „Scrisul face bine” are trei etape:

1. Aducem laolaltă 365 personalități cunoscute din România și de peste hotare, regizori, actori, scriitori, profesori, artiști plastici, oameni de știință sau de media care să scrie un text pe tema educației.

Timp de un an, publicăm textele pe platforma www.scrisulfacebine.ro, în fiecare zi un autor diferit, începând cu 6 octombrie. La finalul campaniei, vom publica un manuscris, primul cu 365 de autori.

Autorii noștri sunt supereroi speciali. În filme și benzi desenate, supereroii au arme cu laser, puteri de pe altă lume. Cei 365 de supereroi ai noștri au talent, hotărâre și credința că educația poate schimba lumea în bine. Armele lor sunt stiloul și tastatura.

Printre supereroii noștri se numără Ioan T. Morar, C. T. Popescu, Horațiu Mălăele, Mircea Dumitru, Dan Perjovschi, Doina Ruști, Grigore Leșe, Radu Paraschivescu, Andreea Marin, Raluca Știrbăț, Răzvan Mazilu, Indrei Rațiu, Marina Constantinescu, Vasile Ernu, Dan C. Mihăilescu, Vintilă Mihăilescu. Lista completă aici – https://www.scrisulfacebine.ro/invitati-sa-scrie/.

2. Cu acest catalog impresionant de personalități, cu entuziasm și putere de convingere, vom bate la ușile unor potențiali donatori – companii mari și mici, persoane fizice sau juridice, oameni care cred la fel ca noi în rolul educației.

3. Din Fondul pentru Granturi în Educație vor fi finanțate cele mai bune proiecte independente, realizate de profesori, elevi, studenți sau mici ONG-uri. Selecția proiectelor se va face prin concurs transparent. Din juriu vor face parte autori, reprezentanți ai companiilor partenere și organizațiilor care susțin campania și membri ai echipei de proiect.

Vom finanța, pe rând, proiecte de microinfrastructură școlară, evenimente educaționale, cursuri, burse pentru elevii din medii defavorizate.

Scrisul face bine” este un proiect realizat de Asociația Institutul Cultural Independent, ONG de educație și cultură.

Parteneri: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale”, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba-Iulia, Romfilatelia.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *