Search
Miercuri 8 Aprilie 2020
  • :
  • :

Simion, Nere & Iordache – 15 ani de excelență în avocatură

Societatea a fost înfiinţată în anul 2003, de către avocaţii fondatori Adrian Simion şi Diana Nere, sub denumirea de “Simion & Nere”. Începând cu anul 2017, prin modificarea structurii de management, societatea devine Simion, Nere & Iordache (SNI).

Anul 2018 a însemnat împlinirea a 15 ani de activitate. Astfel, Simion, Nere & Iordache ocupă un loc important pe piaţa serviciilor juridice, printre clienţii societăţii numărându-se jucători importanţi din piaţa societăţilor de leasing, financiar bancară, FMCG, a construcţiilor şi a serviciilor medicale.

Principalele arii în care societatea oferă servicii de consultanță, asistență juridică și reprezentare sunt dreptul societar, drept financiar – bancar, leasing financiar și operațional, recuperarea creanțelor, soluționarea litigiilor, dreptul penal și malpraxisul medical. În prima jumătate a anului 2018, remarcabilă a fost creșterea serviciilor juridice în domeniul datelor cu caracter personal, în principal din punctul de vedere al legislaţiei aplicabile din 25 mai 2018 (GDPR – Regulamentul UE nr. 679/2016) precum și activitatea societății în soluționarea litigiilor sportive.

Integritate, profesionalism şi inovaţie

”De-a lungul timpului am urmărit aceleaşi principii – integritate, profesionalism şi inovaţie. Cunoașterea sistemului de drept român şi a jurisprudenţei, atenţia cu care tratăm fiecare caz, capacitatea de a detecta oportunităţi şi de a anticipa riscuri, toate acestea au condus la rezultate excepţionale ale echipei Simion, Nere & Iordache”, susține Adrian Simion, Managing Partner.

Apetitul investiţional al clienţilor SNI este moderat, în anul 2018. Cei mai importanți clienți sunt reprezentați de companii europeane specializate în servicii financiare, de construcții, de consultanță tehnică, implementare sisteme și service în sfera ingineriei de top aplicate proceselor de producție și IT.

“Condiţiile oferite investitorilor locali şi străini de către administraţiile locale şi de către Executiv necesită o îmbunătățire, atât în plan local dar mai ales național, însă apreciem că se poate observa o evoluție pozitivă în acest sens. Opinia noastră este că la modificarea condițiilor un rol important îl au chiar mediul de afaceri și societatea civilă, chiar prin invocarea după caz, a legislației europene”, a remarcat Adrian Simion.

Actul de justitie se îmbunătățește de la an la an

“Actul de justiție se îmbunătățește de la an la an, atât în materie civilă dar și penală, cel puțin asta este opinia noastră, probabil și dintr-o abordare subiectivă, bazată pe rezultatele SNI. Este necesar ca Justiția să funcționeze pe principiile securităţii juridice, în condiţiile creşterii cantitative a legislaţiei, determinată de creşterea complexităţii dreptului, ca urmare a dezvoltării noilor surse de drept, inclusiv cel comunitar şi internațional. Corpul avocaților se mărește într-un ritm mai mare decât cel al magistraților, fapt ce denotă că actul de justiție poate fi afectat în anumite situații chiar de timpul îndelungat necesar soluționării litigiilor”, consideră Adrian Simion.

Despre colaborările și conclucrările profesionale SNI

“Suntem deschiși colaborărilor și conlucrărilor profesionale, de-a lungul timpului fiind solicitați în acest sens, în special în cazuri și litigii de o complexitate aparte. Fără a fi singura, o menționăm pe cea mai îndelungată: societatea noastră de avocați, Simion, Nere & Iordache este într-o colaborare profesională constantă cu cabinetul doamnei avocat Raluca Simion, specializat în cazurile de malpraxis medical. De peste jumătate de deceniu, împreună am asistat și reprezentat clienții în cazuri dificile, dezvoltând cu aceștia relații profesionale durabile, cu rezultate pe măsura așteptărilor. Deși astăzi malpraxisul medical a devenim un fenomen, experința și profesionalismul ne recomandă și ne oferă un loc important în aceast domeniu”, ne-a precizat Dragoș Iordache, Partener SNI.

 

Stagii de pregătire pentru studenții la Drept

 „SNI a oferit și oferă stagii de pregătire, prin intermediul cărora dorim să împărtășim viitorilor colegi și colege din experiențele practice ale profesiei de avocat. Societatea noastră este într-o permanentă dezvoltare, obiectivele urmărite fiind fidelizarea clienților din portofoliu precum și indentificarea unor noi oportunități și provocări. Succesul și atingerea acestor obiective se datorează efortului comun al echipei SNI, pe care, dacă activitatea o va solicita, o vom mări”, spune Dragoș Iordache.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *