Search
Marti 7 Iulie 2020
  • :
  • :

Software pentru Scenarii la Dezastre

Scenarii-la-DezastreTeamnet a câștigat competiția „Project of the Year” cu proiectul „Software-ul pentru Scenarii la Dezastre” dezvoltat pentru Institutul Național de Fizică a Pământului.

Software-ul pentru Scenarii la Dezastre a fost implementat în anul 2012 de către o echipă de experți ai companiei pentru Institutul Național de Fizică a Pământului. Proiectul este transfrontalier, implicând și Institutul Bulgar de Geofizică, Geodezie și Geografie și având ca obiectiv proiectarea și implementarea unui sistem de alertare în caz de cutremur, precum și o schemă de răspuns pentru recupererea în caz de dezastru pentru zona transfrontalieră a Dunării  din România și Bulgaria, implicând instituții din ambele țări.

Cu 30-40 de secunde înainte ca unda de șoc periculoasă generată  de cutremurele din zona Vrancea să ajungă în aceste regiuni geografice, sistemul alertează instituțiile române și bulgare implicate, trimițându-le hărți de impact și parametrii cutremurului. De asemenea, cu 28-150 de secunde după producerea cutremurului, sistemul trimite hărți de estimare a daunelor, notificând autoritățile cu privire la posibilele pierderi și la cele mai afectate zone. Astfel, sistemul ajută autoritățile să aloce eficient resursele necesare zonelor unde există vieți omenești și proprietăți în pericol, optimizând rezultatele misiunilor de salvare.

Proiectul a încorporat know-how-ul și expertiza vastă a echipei Teamnet, care a dezvoltat și integrat o aplicație multimodulară bazată pe cartografiere GIS dinamică și senzori de monitorizare seismică, pentru a oferi scenarii specifice privind impactul social, economic și geografic al unor posibile cutremure.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *