Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

Pe 12 noiembrie, începe tranzacționarea acțiunilor Romgaz pe Bursă

romgazBursa de Valori București (BVB) informează că în data de 12 noiembrie 2013 începe

tranzacționarea acțiunilor emise de Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, în cadrul Sectorului Titluri de Capital – Categoria 1 acțiuni, în urma avizului consultativ favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzacționare (CAT) și a aprobării admiterii la tranzacționare de către Consiliul Bursei reunit în ședință în data 11 noiembrie 2013.

Acțiunile au următoarele caracteristici: Simbol: SNG; Număr: 385.422.400;

Valoare nominală: 1 leu

Oferta publică inițială de vânzare a 15% din acțiunile Romgaz sub formă de acțiuni și de certificate globale de depozit (GDR), fiecare GDR reprezentând o acțiune, lansată de Ministerul Economiei, prin intermediul Departamentului de Energie s-a derulat în perioada 22 – 31 octombrie 2013.

Romgaz este cea de-a doua companie cu capital majoritar de stat a cărei ofertă publică inițială s-a desfășurat în acest an, după Nuclearelectrica (din perioada 9-20 septembrie). Tot în acest an, s-a mai desfășurat și oferta publică secundară de vânzare de acțiuni a companiei Transgaz, listată la BVB din anul 2008.

În 2012, Romgaz a produs 5,66 miliarde m.c. de gaze naturale și, potrivit Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), avea o cotă de piață de 50,12% din vânzările de gaze naturale din producția internă. Producția medie zilnică a fost de aproximativ 15,8 milioane m.c. pentru perioada de șase luni încheiată la data de 30 iunie 2013.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *