Search
Sambata 6 Iunie 2020
  • :
  • :

Venituri mai mari cu 30% pentru LeasePlan România

LeasePlan România, lider pe piața locală de leasing operațional, a înregistrat la finalul anului 2012 o cifră de afaceri de 39,6 milioane de euro, în creștere cu 30% față de 2011. Creștere a fost înregistrată și în privința portofoliului LeasePlan, valoarea acestuia majorându-se cu 24% în 2012 față de aceeași perioadă a anului 2011, ajungând la 71,6 milioane de euro.

Pentru 2013, LeasePlan estimează că va investi aproximativ 20 de milioane euro în achiziția de noi autovehicule.
„Anul trecut LeasePlan și-a majorat afacerile datorită faptului că multe companii au considerat că este momentul să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto prin leasing operațional, deși până în 2012 au preferat să cumpere autovehiculele. Astfel, criza economică a impus o abordare pragmatică din partea companiilor în privința costurilor. 2012 a însemnat creșterea organică a flotelor clienților existenți, dar și atragerea de clienți noi“, a afirmat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România (foto).

În privința numărului de autovehicule administrate, LeasePlan a depășit cu aproximativ 100 de unități targetul estimat pentru 2012. Astfel, la sfârșitul anului trecut, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 7.507, în creștere cu 20% față de 2011, compania deținând și cea mai mare flotă proprie, de 6.667 de autovehicule. Din totalul de autovehicule aflate în flota LeasePlan, 6.609 sunt în sistem full operational leasing, în vreme ce 58 sunt în sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finanțarea). Pentru restul de 840 de autovehicule, LeasePlan asigură doar serviciile de gestionare a flotei.

8.400 de mașini în administrare

„Pentru 2013, ne-am planificat o creștere a flotei de autovehicule până la un nivel de 8.400 de unități în administrare și ne propunem să investim circa 20 milioane euro în achiziția de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare“, a declarat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.
Anul care tocmai s-a încheiat a însemnat pentru LeasePlan și preluarea poziției de lider pe piața locală de leasing operațional, cu o cotă de piață de aproximativ 17%.
„LeasePlan România a reușit în doar cinci ani de activitate pe piața locală  să preia poziția de lider datorita serviciilor oferite, dar mai ales datorită dedicării și profesionalismului echipei. În 2013 vom continua implementarea de produse și servicii menite să ușureze partea de administrare a flotei auto, cât și să crească gradul de confort al utilizatorilor în ceea ce privește folosirea autovehiculelor puse la dispoziția lor“, a mai spus Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.

Economie de timp

Ca o confirmare a rezultatelor bune obținute de LeasePlan în 2012, concluziile studiului anual realizat de TNS au arătat că 97% dintre clienți au apreciat calitatea serviciilor companiei, proporția celor care au atribuit serviciilor LeasePlan calificativele „foarte bun“ și “excelent“ (65%) majorându-se cu 5% comparativ cu 2011. În plus, tot 97% dintre clienți consideră că serviciile și produsele LeasePlan respectă promisiunea de brand – „It’s easier to leaseplan“ -, principalul avantaj identificat în colaborarea cu LeasePlan fiind economia de timp.

LeasePlan România are în portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie și nu numai: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuție, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România, IBM România și Silcotub.
LeasePlan este o companie financiară olandeză, înființată în urmă cu peste 49 de ani. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote și activează în 31 de țări, cu peste 6.000 de angajați dedicați să furnizeze clienților servicii conform motto-ului “it’s easier to leaseplan”. Acționariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) și Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiții deținută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *