Search
Marti 27 Iulie 2021
  • :
  • :

Vodafone România, 193 mil. euro venituri din servicii în T4 2020

Operatorul telecom Vodafone România a realizat, în ultimul trimestru al anului trecut,  venituri din servicii în valoare totală de 193 milioane de euro, în scădere cu 2,1% comparativ cu perioada similară din 2019. Baza de clienți a companiei (inclusiv Internet of Things – IoT) cuprindea 11 milioane de persoane la 31 decembrie 2020.

„În trimestrul precedent, am dovedit că suntem un partener preferat și important în ceea ce privește digitalizarea sistemului educațional românesc. Obiectivul nostru principal a fost de a oferi acces la educația digitală pentru copii și de a reduce decalajele dintre diferite zone ale țării”, a declarat Murielle Lorilloux (foto), CEO Vodafone România.

În acest sens, ca furnizor în cadrul licitației coordonate de Ministerul Educației și Cercetării, operatorul a finalizat, la finalul anului 2020, procesul de livrare a peste 108.000 de tablete conectate la Internet. „Pe lângă aceste dispozitive, este important de menționat faptul că alte câteva zeci de mii de tablete au fost furnizate de Vodafone România în cadrul proiectelor educaționale inițiate la nivel local de instituții și ONG-uri”, a subliniat Murielle Lorilloux.

În plus, compania s-a implicat în programul național „Internet în școli”, conectând, în câteva săptămâni, sute de unități de învățământ din România.

„Este important să demarăm reconstrucția societății noastre și să începem să lucrăm la redresarea economică, deoarece avem această oportunitate uriașă, de a construi o societate și o economie mai bune și mai reziliente ce susțin incluziunea”, a afirmat CEO-ul operatorului telecom. „Având în vedere că sectorul telecomunicațiilor are un rol cheie, dar și faptul că am văzut începutul construcției acestor acestor planuri, considerăm că există oportunități extraordinare în mai multe domenii, precum asigurarea suportului și a condițiilor optime pentru dezvoltarea infrastructurii de rețea, digitalizarea sectorului de activități esențiale cum ar fi educația și sănătatea, dar și infrastructura de telecomunicații”, a precizat Murielle Lorilloux.

Vodafone Group operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și 48 de rețele mobile partenere. La 31 decembrie 2020, grupul avea peste 300 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV și peste 118 milioane de dispozitive IoT conectate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *