Search
Joi 25 Aprilie 2019
  • :
  • :

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin intermediul Smart Start USA

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin intermediul Smart Start USA.
Echipa de proiect a avut o nouă sesiune de analiză a strategiei de implementare a Smart Start USA și a definitivat ultimele detalii. Platforma de înscriere în programul Smart Start USA va fi lansată oficial la începutul lunii octombrie.

Harry Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul Programului Smart Start USA, a declarat:

”Mulțumesc pentru tot sprijinul și efortul depus de partenerii de implementare a programului Smart Start USA și, în special, băncilor implicate – Piraeus Bank, BCR și Banca Transilvania. Doresc să vă informez că bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 mil. USD. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program și vor fi admise la finanțare de către partenerii de implementare.

În acest sens, programul urmărește să ofere susținere pentru 10.000 de companii anual.

Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie și va fi urmată de o caravană
de informare în peste 30 de orașe din țară.

Smart Start USA este primul program privat din România care creează un ecosistem de educație antreprenorială și financiară, un cadru de instruire și consultanță în business, oferă soluții de finanțare și produse în exclusivitate.

Am creat acest program pentru a simplifica patrunderea companiilor românești pe piețele internaționale, iar una dintre prioritățile principale este piața Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunități foarte mari pentru capitalul românesc.”

Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA .

Vom reveni cu amănunte legate de traseul și programul caravanei de informare ce va începe în luna octombrie.

Partenerii Smart Start USA sunt următorii: US Commercial Service, Camera de Comerț și Industrie a României, Piraeus Bank, BCR, Banca Transilvania, MasterCard și certSIGN.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *