Search
Miercuri 28 Iulie 2021
  • :
  • :

ADR: Acord pentru produse în format open-source cu titlu gratuit

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, și președintele Consiliului Director al Code4Romania, Bogdan Ivănel au semnat luni, 8 martie, Acordul de parteneriat care consolidează cooperarea dintre cele două organizații pentru digitalizarea administrației publice din România.

Pe baza acordului, Code4Romania va livra produse digitale în format open-source pe care le va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, către Autoritatea pentru Digitalizarea României. Soluțiile digitale vor putea fi apoi diseminate către autorități publice locale sau centrale, în funcție de necesitățile fiecăreia, colaborarea dintre Code4Romania și instituțiile publice fiind asigurată de către ADR.

„Ca parte a Acordului, ADR își asumă, la nivel guvernamental, misiunea de a identifica soluțiile digitale care pot revoluționa și interoperabiliza sistemele informatice din sectorul public, astfel încât să accelerăm procesul de transformare digitală. Mediul asociativ s-a dovedit un partener de nădejde în toată această perioadă”, a declarat Octavian Oprea, președintele interimar al ADR.

Acordul de parteneriat este valabil pe o perioadă de cinci ani.

De asemenea, Acordul menționează prelungirea administrării de către părți a ecosistemului de aplicații web pentru ameliorarea efectelor epidemiei COVID-19. Pe parcursul anului 2020, ADR a livrat, împreună cu echipa și voluntarii Code4Romania, un ecosistem de 6 platforme online care să faciliteze accesul românilor la informații verificate, din surse oficiale, precum și la mijloace de întrajutorare validate, esențiale în perioada pandemiei. 1 din 2 români a accesat platformele acestui ecosistem.

„Se împlinește un an de când, la începutul pandemiei, am pus bazele unui parteneriat din care a rezultat un ecosistem de soluții digitale utilizate de peste 11 milioane de români”, a afirmat Bogdan Ivănel, președintele Consiliului Director al Code4Romania. „Prin documentul semnat azi vrem să folosim oportunitatea majoră pe care ne-o oferă colaborarea noastră testată în momente grele și să construim împreună ecosisteme digitale bine proiectate, implementate și administrate de care societatea românească are mare nevoie”, a menționat Bogdan Ivănel.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *