Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Americanii de la Trinseo cumpără firma care controlează Den Braven

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Trinseo SA intenționează să preia activitățile de fabricare de polimetil metacrilic (PMMA) și metil metacrilat activ (MMA) deținute de Arkema SA.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, se arată într-un comunicat al instituției. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Cu sediul central în Berwyn, Pennsylvania, SUA, Trinseo SA, înființată în conformitate cu legile din Luxemburg și listată la New York Stock Exchange, are un portofoliul de produse grupat în trei segmente: materiale plastice, lianți din latex și cauciucuri sintetice. În  România, grupul Trinseo este prezent prin furnizarea de lianți, TPE, materiale plastice, copolimeri, policarbonat, polistiren și cauciuc sintetic.

Arkema SA, având sediul în Franța, este specializată în produse chimice și materiale avansate. Activitățile comerciale, ce urmează a fi transferate către Trinseo SA, se limitează la fabricarea și furnizarea a două produse: PMMA, care este furnizat ca rășină PMMA și foi PMMA, și MMA, utilizat la producerea de PMMA.

Arkema a cumpărat, printr-o operațiune demarată în 2016 și finalizată anul următor, producătorul de materiale de construcții Den Braven, de la grupul olandez Egeria-Wagram. Tranzacția s-a cifrat la 485 milioane de euro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *