Search
Miercuri 23 Octombrie 2019
  • :
  • :

Bulgaria găzduiește o etapă din Volvo World Match Play Championship

trofeulBulgaria are în curs ultimele pregătiri pentru etapa viitoare a Volvo World Match Play Championship care va avea loc pe circuitul impresionant de golf de la Thracian Cliffs, între 16 și 19 mai 2013. Evenimentul reprezită o premieră atât pentru Volvo World Match Play Championship, cât și pentru Bulgaria. Este pentru prima dată când o etapă a campionatului recunoscut la nivel global este organizată în Europa Centrală și de Est și primul turneu de asemenea amploare pentru Bulgaria, o țară deja familiarizată cu golful, mulțumită celor 7 terenuri de golf de top prezente. Turneul va poziționa Bulgaria pe harta evenimentelor de golf internaționale majore, aceasta devenind astfel nu doar o destinație superbă pentru relaxare și petrecerea timpului liber mulțumită coastei de la Marea Neagră, ci și un punct de interes pentru pasionații golfului. Această nouă locație este una dintre cele 28 de circuite diferite ale Turneului European 2013 și contribuie la atingerea obiectivului de a dezvolta noi destinații pentru golf.

Circuitul aniversează 50 de ani

Volvo World Match Play Championship, care aniversează 50 de ani în 2013, va aduce laolaltă 24 dintre cei mai buni jucători din lume, pentru a concura pentru acest titlu prestigios printr-o etapă de calificare menită să atragă elita jucătorilor. Legendele European Ryder Cup, Ian Poulter, câștigătorul Volvo World Match Play Championship 2011, Graeme McDowell, campionul US Open 2010, Peter Hanson, de șase ori campion European Tour  și Nicolas Colsaerts, campionul en-titre, se află pe lista celor mai recente stele ale golfului care se vor implica în Volvo World Match Play Championship 2013. Va mai intra pe teren și “specialistul Volvo”, Branden Grace, câștigătorul Volvo Golf Champions și Volvo China Open 2012, precum și a alte trei titluri anul trecut. Acestuia i se vor alătura Scott Jamieson, clasat pe locul 2 la Volvo Golf Champions 2013, Jamie Donaldson, câștigătorul Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2013, Chris Wood, câștigător Qatar Masters 2013 și Shane Lowery, câștigătorul Portugal Masters.

Premii de 3 milioane de euro

O altă noutate pentru acest an este dată de fondul de premii, care a crescut la 3.000.000 de euro pentru 2013, cu 250.000 de euro mai mult decât în 2012. Câștigătorului îi va reveni suma de 800.000 de euro.

Campionatul, care va fi în atenția presei din toată lumea cu aproximativ 1600 de ore de transmisiuni sportive către jumătate de miliard de gospodării, a evoluat semnificativ de când s-a mutat din localitate Wentworth în 2009, securizându-și concurenți de clasă mondială prin calificarea pe merit, crescând competiția la 24 de jucători și revizuind formatul.

Ultimele trei ediții ale Volvo World Match Play Championships s-au desfășurat la Finca Cortesin în Spania, iar mutarea la terenul care poartă semnătura de design a mult lăudatului Gary Player reprezintă prima ocazie cu care un întreg eveniment parte din European Tour are loc în Bulgaria.

Nicolas-Colsaerts_2012Campionul en-titre, Nicolas Colsaerts (foto) a declarat: “Să câștig Volvo World Match Play Championship anul trecut a fost cea mai mare realizare a mea de până acum și sunt sigur că succesul meu în acest turneu de prestigiu i-a dat mai multă încredere Căpitanului Olazabal când m-a ales ca pe unul dintre Captains Picks pentru Ryder Cup 2012. Sunt încântat să îmi apăr titlul în această locație. Cu toată istoria pe care o are Match Play Championship cred că este destul de interesant faptul că el scrie istorie fiind primul turneu European integral care se organizează în Bulgaria și sunt nerăbdător să experimentez tot ce are de oferit Bulgaria în mai.”

Per Ericsson, Președintele Volvo Event Management a subliniat: “La Volvo ne mândrim să fim inovatori, originali și să privim spre viitor. Acest lucru se aplică tuturor zonelor în care activăm, de la invenția centurii de siguranță, până la a fi primul brand occidental care se implică într-un turneu de golf în China. Acum suntem prima companie care organizează un eveniment European Tour în Buglaria. Thracian Cliffs nu ne oferă doar o etapă minunată pentru acest turneu impresionant, dar are și un rol de business pentru noi, întrucât Europa de Est este o piață business foarte importantă. Suntem încântați să lucrăm cu Guvernul bulgar și cu Asociația de Golf din Bulgaria și suntem foarte mândri că inovăm în continuare, pe măsură ce ne pregătim de cel de-al 130-lea turneu profesional de golf în Buglaria în mai.”

Pentru mai multe informații despre acest turneu de golf, puteți vizita  www.volvoingolf.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *