Search
Vineri 19 Octombrie 2018
  • :
  • :

COBUZ & ASOCIAȚII: Modificări și completări legislative de interes

Aspecte legislative ce vizează persoanele juridice

PLAFOANELE FISCALE AU FOST MODIFICATE
Aflați toate implicațiile privind dublarea plafonului de încadrare a firmelor la regimul de impozitare pe venitul microîntreprinderilor începând cu 1 ianuarie 2018 prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr, 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și obligațiile legale corelative.

BINE DE ȘTIUT
Printre obligațiile legale ale firmelor se numără și obligația de a angaja persoane cu handicap, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap în coroborare cu prevederile OUG nr. 60/2017. Cunoașteți care sunt consecințele nerespectării acestor prevederi precum și procedura de organizare, în condiții de transparență, a concursurilor de angajare, exclusiv pentru persoanele cu handicap?

STUDII DE CAZ
Află toate particularitățile privind aplicarea regulilor în mod diferențiat privind calcularea contribuțiilor de pensii și sănătate atât pentru firme cât și pentru pfa-uri. Mai mult, este necesară informarea ce vizează Registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice (consacrat prin Ordinul nr. 3254/2017 pentru persoanele fizice) și familiarizarea cu exemplele de calcul în aplicarea noilor prevederi din OUG 79/2017.

Destinat persoanelor fizice

PROTECȚIE SPORITĂ ACORDATĂ PERSOANELOR
Prin Legea de aprobare, intrată în vigoare la 7 ianuarie 2018, a OG nr. 26/2017 (în coroborare cu dispozițiile Legii nr. 277/2017) s-a dat expresie bazei legale pentru despăgubirile acordate în domeniul turismului. În prezent, prin implicarea Fondului de garantare a pachetelor turistice, agențiile de turism organizatoare devin răspunzătoare față de clienți pentru buna executare a obligațiilor asumate prin contract, inclusiv în situația în care contractul de comercializare a pachetului turistic a fost încheiat de către o altă agenție de turism sau de mandatari intermediari.

ÎN PLUS
Vă sfătuim să fiți atenți la regulile recent introduce de funcționare ale programului Prima Casa, valabile din 2018, respectiv la condițiile ce vor trebuie a fi îndeplinite în situația alocării de către Guvern a unui plafon cu 20% sub cel de anul trecut și de reducere a marjei maxime la 2%.

Doriţi să fiţi la curent cu noutăţile legislative din domeniul dvs. de activitate?
Vă punem la dispoziție expertiza de care dispunem pentru a vă oferi o gamă de servicii de consultanță personalizată!

S.C.P.A. COBUZ ȘI ASOCIAȚII
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *