Search
Miercuri 24 Aprilie 2019
  • :
  • :

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Betty Ice SRL de către Unilever South Central Europe SA

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.
Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicat.

Autoritatea de Concurenţă este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Grupul anglo-olandez Unilever a achiziţionat în ianuarie Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *