Search
Vineri 15 Octombrie 2021
  • :
  • :

Munții noștri „chelie” poartă. Daikin România, campanie de împădurire

Pădurile dispar într-un ritm îngrijorător, iar în acest context, producătorul de aer condiționat Daikin România susține pentru al patrulea an o inițiativă de împădurire la nivel național, bazată pe voluntariat.

Conform datelor oficiale, în România se taie ilegal peste 20 de milioane de metri cubi de lemn anual, iar ritmul de împădurire este sub nivelul optim. Potrivit ultimelor rapoarte, pădurile ocupă la nivel național doar 29% din suprafața țării, în timp ce procentul optim de împădurire este de 40%.

În total, peste 20.000 de copaci au fost plantați prin inițiativa „Plantăm Aer” desfășurată de Daikin, compania contribuind și anul acesta, potrivit unui comunicat propriu, la creşterea suprafețelor împădurite şi asigurarea unui aer mai curat cu 1.000 de puieți forestieri, care au fost plantați in județul Suceava.

În ansamblu, acțiunile de împădurire la care a participat Daikin au vizat nu numai îmbunătățirea calității aerului și diminuarea poluării, dar și reducerea riscului de alunecări de teren și împiedicarea procesului de eroziune.

Pe termen lung, strategia Daikin vizează continuarea și extinderea programelor și serviciilor care au ca efect reducerea impactului asupra mediului înconjurător, obiectivul companiei fiind ca până în 2050 să aibă o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate, inclusiv în ceea ce privește lanțul de producție, furnizare și ciclul de viață al produselor.

Misiunea noastră este să îmbunătățim calitatea aerului pe care îl respirăm atât în interior, cât și în exterior. De aceea, toate activităţile, practicile şi procesele noastre sunt dezvoltate şi implementate urmărind sustenabilitatea mediului. Promovăm în mod activ soluții ecologice, cu consum redus de energie, și inovăm continuu pentru a asigura un impact scăzut asupra mediului.

Daniel Vasile, Managing Director Daikin România

Conform Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), producția industrială este responsabilă pentru aproape o treime din emisiile de CO2 la nivel global. De aceea, în calitate de lider pe piaţa soluţiilor de aer condiţionat, Daikin își intensifică eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale produselor sale prin reducerea impactului agenților frigorifici şi îmbunătăţirea eficienței energetice, pe toate direcțiile principale de business – aer condiţionat, încălzire, sisteme aplicate şi refrigerare.

În prezent, Daikin a redus deja emisiile de gaze cu efect de seră la nivel de grup, în timpul proceselor de dezvoltare și producție, cu 70% față de anul fiscal 2005, aparatele profesionale de climatizare ajungând la 97% din volumul vânzărilor de

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 și are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Aproximativ 410 angajați sunt responsabili pentru operațiunile de vânzări și servicii din 16 țări din Europa Centrală și de Est (Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Albania, Polonia).

Daikin Europe N.V. este o filială deținută integral de Daikin Industries Limited și un important producător european de aparate de aer condiționat, sisteme de încălzire și echipamente frigorifice, cu aproximativ 7.000 de angajați în toată Europa și fabrici în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *