Search
Miercuri 26 Februarie 2020
  • :
  • :

Enel este atestat în indicele FTSE4Good cu scorul de 4.6 din 5

Compania este confirmată drept lider în guvernanță corporativă, primind cel mai mare scor, 5 din 5

Enel S.p.A (“Enel”) a fost informat, ca urmare a includerii sale în cadrul Indicelui de Sustenabilitate FTSE4Good anunțat luna trecută, că revizuirea Indexului pentru Iunie 2017 a adus companiei un scor total de 4.6 din 5 pentru Mediul Înconjurător, Social și de Guvernanță (“ESG”).

În zona de guvernanță, Enel a avut cel mai mare scor posibil, 5 din 5, în segmentul social, compania a obținut 4.7, iar în segmentul mediului înconjurător, compania a avut un punctaj de 4.3. Endesa, subsidiara Enel din Spania a fost, de asemenea, inclusă pentru prima data în Indicele FTSE4Good.

CEO-ul Enel, Francesco Starace a declarat:

„FTSE4Good a recunoscut, încă odată, nivelul de sustenabilitate al politicilor, practicilor și procedurilor noastre, ca un exemplu pentru felul în care acești factori pot aduce valoare companiei.

Modelul nostru de afaceri, bazat pe crearea unei valori comune cu toate părțile interesate, continuă să fie puternic apreciat de cei mai importanți indici de sustenabilitate, consolidând poziția ca lider recunoscut la nivel mondial în sectorul energetic.”

Creată de compania globală de indici FTSE Russell, FTSE4Good este o serie de indici de acțiune concepuți pentru a sprijini investițiile în companii, bazate pe propriile lor criterii ESG. Evaluările FTSE4Good sunt bazate pe performanțele obținute în domenii cum ar fi Guvernanța Corporativă, Sănătate și Siguranță.

Lupta împotriva corupției și schimbările climatice. Afacerile incluse în seriile de indici FTSE4Good întâlnesc o varietate de criterii cu privire la mediul înconjurător, sociale și de guvernare.

În plus față de FTSE4Good, Enel este de asemenea inclus în cei mai importanți indici de sustenabilitate ai lumii, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, indicii Euronext Vigeo Eiris, indicii STOXX Global ESG Leaders și Indicele Leadership Carbon Disclosure.

Angajamentul Enel de a adera la cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras din ce în ce mai mult atenția fondurilor de investiții responsabile din punct de vedere social. Conform celor mai recente date, în decembrie 2016, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) dețin 8% din totalul acțiunilor Enel, în creștere față de nivelul de 7,7% din decembrie 2015, și reprezentând dublul nivelului din urmă cu 5 ani – 4% la finalul anului 2011.

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *