Search
Duminica 5 Iulie 2020
  • :
  • :

Finanțări de 25 milioane de euro pentru cercetare în domeniul medical

logo-MFEMinisterul Fondurilor Europene lansează în consultare publică documentele necesare pentru inițierea unei competiții în cadrul Programului Operational Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente și crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Competiția are în vedere finanțarea unui proiect complex de interes național în domeniul sănătății cu scopul prevenirii bolilor cu potențial evolutiv invalidant sau letal, susținut de Ministerul Sănătății.

“Vom lansa acest apel până la sfârșitul lunii august, pentru ca banii să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ei. În cadrul acestui proiect vom colabora cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cu care am o colaborare foarte bună, pentru a identifica noi soluții de finanțare a domeniului medical, punctul nostru de vedere comun fiind acela că fondurile europene trebuie folosite pentru îmbunătățirea vieții românilor, în niciun caz pentru direcționarea finanțărilor în mod nesăbuit, așa cum s-a practicat în anii precedenți actualei guvernări”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Pacienții din România vor avea astfel acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Prin intermediul acestui proiect vom putea oferi cetățenilor cele mai moderne mijloace de diagnostic medical, dar cel mai important lucu este că vom putea trata și vom putea preveni apariția unor boli grave. Beneficiari vor fi în primul rând pacienții, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuși să salvam vieți, dar și să oferim șanse la viață, și îi multumesc domnului ministru Teodorovici pentru sprijinul acordat sănătății, un domeniu esențial pentru noi toți”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Competiția va fi lansată la sfârșitul lunii august 2014 de către Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *