Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Școala de Vară Ionescu Sava, ediția 2014, la final

Scoala-de-Vara-201420 dintre cei mai talentați studenți ai facultăților de Drept din România, 5 zile de training intensiv la Poiana Brașov, peste 20 de sesiuni de curs, 14 specialiști (avocați, magistrați, cadre didactice și reprezentanți ai mediului de business), o bursă de 1.000 RON oferită pe parcursul a 6 luni celui mai performant dintre studenții participanți și o investiție exclusiv privată dedicată susținerii integrale a acestui program – acesta este bilanțul celei mai noi ediții a Școlii de Vară Ionescu și Sava, derulată în perioada 3 – 8 august 2014 la hotel Heraldic Club din Poiana Brașov.

Devenit deja unul dintre cele mai așteptate programe anuale de pregătire extra-academică în domeniul avocaturii de business, Școala de Vară Ionescu și Sava – „Drumul spre avocatură începe cu o aventură” s-a aflat, anul acesta, la cea de-a 4-a ediție. Obiectivul acesteia: investiția în educația de tip practic – ca principală sursă de dezvoltare a noii generații de avocați capabili să contribuie semnificativ la dinamica sănătoasă a mediului de afaceri românesc.

Cu o finanțare susținută integral, în fiecare an, de Casa de Avocatură Ionescu și Sava (ce acoperă costurile de transport, cazare și masă pe durata unei săptămâni pentru peste 30 de participanți – studenți și lectori invitați, costurile de infrastructură de curs și materiale auxiliare), Școala de Vară a oferit participanților, și în 2014, o viziune mai clară asupra a ceea ce înseamnă avocatura de business în viața reală.

Prin abordarea practică axată pe studii de caz, dezbateri interactive și activități specifice domeniului, cursurile școlii au continuat dezvoltarea conceptului de internship lansat încă din 2010 de Casa de Avocatură – menit să completeze cunoștințele teoretice oferite studenților de sistemul de învățământ românesc, fie de stat sau cel privat.

Pe parcursul a 5 zile și peste 20 de sesiuni de curs, cei 20 de studenți selectați să participe au cunoscut și au interacționat cu o serie de 14 avocați, magistrați, cadre didactice, dar și reprezentați juridici ai unor multinaționale de prestigiu ce activează în România. Alături de reprezentanții Casei de Avocatura Ionescu și Sava, participanții au avut posibilitatea de a se implica direct în activitățile specifice meseriei de avocat și dezbate exemple practice pe subiecte precum insolvență, avocatura de consultanță și litigii, avocatura de business sau relația avocat – client. Sesiunile zilnice au fost completate de o serie de activități de dezvoltare personală, studenții participând la un training susținut de consultantul în HR Raluca Eliu, un curs de scriere, un seminar de vorbire în public susținut de Marius Gâlea și Alex Zob, dar și ateliere menite să testeze competitivitatea viitorilor juriști și spiritul lor de echipă.

Ca o noutate față de edițiile anterioare, Școala de Vară Ionescu și Sava 2014 a inclus și câteva elemente noi: simularea a două procese și o dezbatere live (streaming pe internet) realizată în parteneriat cu portalul Juridice.ro și adresată mediului profesional.

“Am pornit acest proiect al Școlii de Vară în urmă cu patru ani din pură pasiune și din dorința de a o oferi tinerilor o experiență practică și o înțelegere mai clară asupra profesiei de avocat, pentru a acoperi lacunele practice și de detaliu pe care studenții nu le primesc în cadrul facultăților de Drept. Ne dorim să continuăm dezvoltarea acestui proiect, în care să investim toată experiența și entuziasmul nostru pentru a veni în sprijinul viitorilor profesioniști în avocatură. Educația este singura soluție de creștere a unui mediu de afaceri sănătos”, declară Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu și Sava.

Câștigătorul din acest al bursei oferite de Școala de Vară Ionescu și Sava, Alexandru Coraș, este student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a abținut o finanțare lunară de 1.000 RON, pe care o va primi timp de 6 luni. Acesteia i se adaugă posibilitatea (dar nu obligația) de a participa la un stagiu de practică în cadrul Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *