Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Compania IT Gemini Solutions din România, achiziționată de un jucător global

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat astăzi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior  Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizații de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească și să prospere, oferindu-le soluții de software excepționale. ThoughtWorks și Gemini Solutions au o filosofie și o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață.

Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions

Această achiziție va îmbunătăți capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

Se preconizează că tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere a tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției sunt confidențiale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *