Search
Marti 1 Decembrie 2020
  • :
  • :

Legal Accelerators, conferință internațională despre inovare și digitalizarea domeniului juridic, organizată de o echipă din Cluj-Napoca

Legal Accelerators, conferință și expoziție internațională online pe tema inovării și digitalizării în domeniul juridic, va avea loc în 26-27 noiembrie cu peste 500 de profesioniști așteptați în public. Mai mult de 30 de experți internaționali în domeniul juridic și al tehnologiilor de vârf din domeniile IT și conexe vor susține prezentări și workshop-uri în cadrul evenimentului organizat de o echipă din Cluj-Napoca și desfășurat pe o platformă dezvoltată de IT-iști români din Silicon Valley.

Evenimentul reprezintă o reuniune academică de înaltă ținută, precum și o oportunitate de prezentare a celor mai moderne aplicații din zona IT cu aplicare directă în zona de asistență juridică.

”Legal Accelerators la care se vor întâlni reprezentanții celor mai importante centre universitare din România. Printre speakeri se regăsesc decani și cadre didactice de la școlile de drept din România, dar și profesori de la universități de prestigiu din Europa și Statele Unite. În același timp, Legal Accelerators este un creuzet în care partea teoretică este completată în mod fericit de expertiza practică a unor cercetători din domeniul IT, care vor prezenta cele mai noi aplicații digitale care, cu siguranță, în viitorul imediat vor schimba radical felul în care sunt exercitate profesiile juridice. Este îmbucurător că printre partenerii noștri la eveniment se numără atât UNBR, cât și UNNPR, iar profesioniștii din domeniul juridic și din administrația publică interacționează cu cetățenii. În mod tradițional, școala de drept a Universității Babeș-Boylai este considerată printre cele mai bune din țară, această reputație fiind dublată, în utimii 15 ani, de cea a unui centru de excelență în zona IT și a noilor tehnologii. A fost oarecum natural să le aducem pe cele două la un loc și să imaginăm un eveniment de o asemenea anvergură, unde aplicațiile și soluțiile tehnice vin să schimbe radical modalitatea în care ne exercităm profesia” spune Mihai Cărăbaș, avocat partener în cadrul Cărăbaș, Lungu – Societate Civilă de Avocați, fondator al ”Legal Accelerators”.

Printre speakeri se numără:

Sabin Sărmaș – Președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României

Traian Briciu – Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România

Trevor Faure – CEO, Smarter Law Solutions

Mercedes Brown – UK Community Engagement Manager, International Legal Technology

Association

María Jesús González-Espejo – Vice President, European LegalTech Association

Vasile Ţiple – Head of Legal & Compliance Automation, UiPath

Adrian Măntoiu – Managing Director, Wolters Kluwer România

Șerban Diaconescu – Decanul Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai – Cluj-Napoca

Lucian Bercea -Decanul Facultății de Drept, Universitatea de Vest – Timișoara

Ioana Maria Costea – Decan al Facultății de Drept Alexandru Ioan Cuza- Iași

Sebastian Spinei – Decanul Facultății de Drept, Universitatea Lucian Blaga – Sibiu

Dr. Asress Adimi Gikay, lector al Universității Brunel din Londra

Charles Szymanski – Profesor la Facultatea de Drept a Universității Vytautas Magnus – Lithuania

De asemenea, pe scena digitală vor urca și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și experți internaționali în legal tech, it și noile tehnologii. Lista completă a vorbitorilor confirmați se poate consulta la adresa: https://legalaccelerators.com/speakers/)

Temele abordate de speakeri vor include inovarea în domeniul juridic, inteligența artificială și tehnologia blockchain în domeniul juridic, securitatea cibernetică, protecția datelor, etica serviciilor juridice, etc.

Legal Accelerators nu se adresează doar celor familiarizați cu domeniul Legal Tech, ci tuturor profesioniștilor din domeniul juridic, specialiștilor în IT, experților în noile tehnologii, antreprenorilor care doresc să se dezvolte profesional și să beneficieze de cele mai recente instrumente din domeniu.

Conferința, programată să aibă loc inițial fizic, în Cluj-Napoca, a fost mutată online din cauza actualei pandemii. Evenimentul se va desfășura pe o platformă digitală specială în cadrul căreia participanții vor putea interacționa în grupuri sau în privat, în spații digitale dedicate.

Evenimentul va include și o expoziție în cadrul căreia companii tech de top își vor expune produsele, aplicațiile și soluțiile tehnice și vor face prezentări la standuri digitale.

Legal Accelerators va aduce pe scena digitală și momente de socializare și relaxare, inclusiv un concert online la care vor avea acces toți participanții înscriși sau o degustare de bere, accesibilă celor care achiziționează bilet de tip Full Event Pass, până miercuri, 18 noiembrie, ora 23:59.

Agenda orientativă a evenimentului, alături de subiectele pe care speakerii le vor aborda în cele două zile de conferință și programul momentelor de socializare și relaxare pot fi consultate aici: https://legalaccelerators.com/agenda/. Programul final va fi publicat luni, 16 noiembrie.

Participanții – speakeri, expozanți, public – vor putea interacționa în grupuri sau privat, în spații digitale dedicate, replicând în spațiul virtual o expo-conferință reală.

Biletele pentru Legal Accelerators pot fi achiziționate accesând legalaccelerators.com/tickets.

Studenții beneficiază de 50% reducere din prețul biletelor. De asemenea, membrii Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, International Legal Tech Association și European Legal Tech Association beneficiază de 30% reducere.

Conferința Legal Accelerators este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Astfel, toți avocații care profesează în România vor primi puncte de pregătire profesională care se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A. – Institutul Național Pentru Pregătirea Și Perfecționarea Avocaților.

Partenerii evenimentului, confirmați până la acest moment, sunt: ILTA – International Legal Technology Association, ELTA – European Legal Tech Association, Wolters Kluwer Romania, Europe Future Summit, Liquid Legal Institute, Tech&Law Israel,  Autoritatea pentru Digitalizarea României, Uniunea Națională a Barourilor din România, Baroul Cluj, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Facultatea de Drept – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Drept, Universitatea București, Facultatea de Drept – Universitatea de Vest, Timișoara, Facultatea de Drept – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Facultatea de Drept – Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept – Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu, ELSA – Asociația Europeană a Studenților în Drept, Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca, Filiala Cluj-Napoca a Asociației Europene a Studenților în Drept – ELSA, Centrul Cultural Clujean, Cluj IT Hub, Rubik Hub, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, Legal Hackers, EBAN – European Business Angels Network, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, ThinkUp Academy.

Proiectul Legal Accelerators este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Discursurile din cadrul evenimentului se vor desfăşura exclusiv în limba engleză.

Universul Juridic este Partener Media al evenimentului: https://legalaccelerators.com/partners/

Website oficial: legalaccelerators.c

LinkedIn: linkedin.com/company/legal-accelerators-conference

Facebook: facebook.com/legalaccelerators
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *