Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

OMV Petrom transferă 19 zăcăminte petroliere către Mazarine Energy

OMV Petrom S.A. (OMV Petrom), cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est, și Mazarine Energy România S.R.L., o subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy) anunță că părțile au convenit transferul a 19 zăcăminte petroliere onshore, a trei instalații pentru reparații capitale și a echipelor aferente (denumite împreună “Tranzacția”) către Mazarine Energy România S.R.L. în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată. Transferul licențelor se realizează  în conformitate cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din Legea Petrolului și alte reglementări. Transferul este supus aprobării autorităților competențe.

Se estimează că finalizarea tranzacției va avea loc la sfârșitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy România va prelua rolul de operator al zăcămintelor și angajator al celor peste 200 de salariați ai OMV Petrom din prezent. Mazarine a identificat o serie de oportunități de optimizare a producției și lucrări de reparații capitale care vor determina o creștere a producției. În plus, sunt planificate campanii de achiziție seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate.

Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producție zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (reprezentând sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom).

Fondurile pentru tranzacție vor proveni din linia de capital de 500 mil USD furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investește în explorare și producție de petrol și gaze, rafinare și marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internațional , și în rafinare și marketing în Europa, Africa, America latină și Asia.

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitățile de upstream: “Avand în vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne crește eficientă și pentru a genera mai multă valoare. Măsurile vizează și optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite să simplificăm operațiunile și să ne concentrăm pe creșterea profitabilității din zăcămintele rămase.”

Edward van Kersbergen, fondator și CEO al Mazarine Energy, declară: “Suntem încântați că am agreat această investiție în timp ce continuăm implementarea strategiei noastre concentrate pe active onshore cu costuri și riscuri reduse și pe valoare adăugată prin expertiză de management al zăcămintelor și operațiuni eficiente din punct de vedere al costurilor. Le urăm bun venit noilor noștri colegi și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm împreună aceste zăcăminte.”

Marcel van Poecke, Director Carlyle International Energy Partners, adaugă: “Edward și echipă continuă să atingă obiectivele strategiei de creștere a Mazarine Energy prin investiții în active de calitate, iar noi suntem bucuroși să continuăm să sprijinim compania în planurile sale de expansiune.”

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *