Search
Miercuri 13 Decembrie 2017
  • :
  • :

Pasionații de echitație și iubitorii de cai sunt invitați la Salonul Calului

sarituriCea de-a treia ediție a Salonului Calului, se va desfășura între 26 septembrie și 5 octombrie, iar în competiție sunt așteptați 100 de sportivi și 150 de cai, din Belgia, Italia, Franța Austria, Bulgaria, Grecia, Croația, Turcia și Germania, care vor concura în cadrul a 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 Euro.

Salonul Calului se va desfășura la Baza Hipică Equestria, de pe DN 1 Snagov – sat Tâncăbești, iar zilele din intervalul 2-5 octombrie vor fi dedicate integral competițiilor sportive de înaltă performanță, acreditate internațional de către Federația internațională de echitație (FEI).

”Deși ne-am confruntat în acest an cu dificultăți în realizarea celei de-a treia ediții am reuști să organizăm și în acest an Salonul Calului. Ca noutate, în acest an vom organiza un concurs internațional de obstacole”, a declarat Ozana Moraru, președintele clubului Equestria.

Potrivit acesteia, interesul competitorilor străini, al personalităților care au acceptat să susțină demersul, arată că Salonul Calului se transformă într-o platformă est-europeană de încurajare și promovare a sportului ecvestru.

Cele mai importante probe competiționale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI sunt programate în week-end-ul 4-5 octombrie și includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum și Bucharest International Grand Prix.

De asemenea, în intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va găzdui Competiția națională de sărituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate și de vârstă, inclusiv cele mai importante și cel mai bine premiate două probe ale competiției,Trofeul Equestria, aflat la a doua ediție,și Cupa Salonul Calului.

Personalitățile care au confirmat participarea la competițiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) – arbitru și șef de pistă internațional gr. III, Alexandru Iavorovski (România) – arbitru internațional, fost Secretar General al Federației Ecvestre din Turcia, acum în poziția de Președinte al Juriului, arbitri internaționali recunoscuți din Turcia, precum și reputatul comentator Cristian Țopescu, un susținător consacrat al Salonului Calului încă de la prima sa ediție.

Prețurilebiletelor la Concursul internațional de sărituri peste obstacole FEI CSI Grand Prix (week-end-ul 4-5 octombrie) se înscriu între 50 RON/ zipentru adulți și 25 RON/ zi pentru copiii până la 12 ani. În sistemul de abonamente, prețurile sunt 80 RON /adulți, respectiv 40 RON pentru copiii până la 12 ani. Biletele se pot achiziționa pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , în rețeaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Băneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Librăria „Mihai Eminescu” (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum și la sediul clubului organizator Equestria (sat Tâncăbești, com. Snagov, pe DN 1).

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *