Search
Miercuri 13 Decembrie 2017
  • :
  • :

Salonul Calului: Grand Prix FEI CSI, concursul acreditat internațional, adună la start peste 100 de călăreți și 150 de cai din mai multe țări europene

601021_537352759657689_3074A treia ediție a Salonului Calului, ce se va desfășura între 26 septembrie și 5 octombrie, la Baza Hipică Equestria de pe DN 1 Snagov – sat Tâncăbești, propune, în intervalul 2-5 octombrie, a.c. 4 zile dedicate integral competițiilor sportive de înaltă performanță, acreditate internațional de către Federația internațională de echitație (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt așteptați 100 de sportivi și 150 de cai în competiție, din Belgia, Italia, Franța Austria, Bulgaria, Grecia, Croația, Turcia și Germania, care vor concura în cadrul a 15 probe dotate cu premii în valoare totală de 16.000 Euro.

Cele mai importante probe competiționale din cadrul concursului Grand Prix FEI CSI* sunt programate în week-end-ul 4-5 octombrie și includ circuitele VIP Tour, Young Horses Classes Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour, precum și Bucharest International Grand Prix.

De asemenea, în intervalul 26-28 septembrie, Salonul Calului va găzdui Competiția națională de sărituri peste obstacole (CSN), care include 11 probe cu diferite niveluri de dificultate și de vârstă, inclusiv cele mai importante și cel mai bine premiate două probe ale competiției, Trofeul Equestria, aflat la a doua ediție, și Cupa Salonul Calului. Nivelul de dificultate al probelor variază de la cele mai ușoare probe pentru copii, amatori și cai tineri, la cele cu elemente de dificultate specifice sportivilor experimentați. Vor fi probe de nivel F (cel mai ușor), respectiv E, D,C, B si A (cel mai dificil). Fondul total de premiere din competiția națională se ridică la 28.000 RON.

Personalitățile care au confirmat participarea la competițiile sportive sunt: Gilbert Remy (Luxemburg) – arbitru și șef de pistă internațional gr. III, Alexandru Iavorovski (România) – arbitru internațional, fost Secretar General al Federației Ecvestre din Turcia, acum în poziția de Președinte al Juriului, arbitri internaționali recunoscuți din Turcia, precum și reputatul comentator Cristian Țopescu, un susținător consacrat al Salonului Calului încă de la prima sa ediție.

”Iată că, odată cu cea de a 3-a sa ediție, Salonul Calului se poziționează tot mai ferm în zona reînvierii competiției și spiritului de performanță, nobilul sport al echitației devenind un reper pentru toți pasionații acestei discipline sportive. Toate concursurile și probele, pe diferite niveluri de dificultate și de vârstă înscrise în program, au atins acum un număr-record. Interesul competitorilor străini, al personalităților care au acceptat să ne susțină, arată că am reușit să ne apropiem de obiectivul stabilit de noi încă de la prima ediție: transformarea Salonului Calului într-o platformă est-europeană de încurajare și promovare a sportului ecvestru”, a declarat dr. Ozana Moraru, președintele clubului Equestria.

Prețurile biletelor la Concursul internațional de sărituri peste obstacole FEI CSI Grand Prix (week-end-ul 4-5 octombrie) se înscriu între 50 RON/ zi pentru adulți și 25 RON/ zi pentru copiii până la 12 ani. În sistemul de abonamente, prețurile sunt 80 RON /adulți, respectiv 40 RON pentru copiii până la 12 ani. Biletele se pot achiziționa pe www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , în rețeaua magazinelor Diverta (Diverta Mall Vitan, Diverta Magheru, Diverta Plaza, Diverta Unirea, Diverta Băneasa, Diverta Sun), magazinul Muzica (Calea Victoriei 41-43), Librăria „Mihai Eminescu” (Bd. Regina Elisabeta nr.16), precum și la sediul clubului organizator Equestria (sat Tâncăbești, com. Snagov, pe DN 1).

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *