Search
Miercuri 13 Decembrie 2017
  • :
  • :

Performanța sportivă și frumusețea echitației, în primul week-end al Salonului Calului

Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenți în tribune un program de mare clasă, combinând spectaculos arta și sportul echitației. Ceremonia oficială de deschidere, care a avut loc sâmbătă, a fost marcată de o defilare impresionantă a tuturor protagoniștilor acestei ediții: călăreți în uniforme de gală, trăpași cu surki (trăsurică), cai de galop, ponei și atelaje.

nicolaeMomentul culminant al zilei de sâmbătă l-a constituit ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României  (foto) începând cu această ediție a Salonului Calului. Brevetul Înaltului Patronaj fost înmânat conducerii Clubului Equestria de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, a cărui prezență a fost salutată protocolar de 8 călăreți îmbrăcați în uniforme de gală, care au defilat în fața tribunei oficiale. În cadrul ceremoniei au răsunat acordurile Imnului Regal, precum și ale Marșului Carol I.

Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstrații și  parade, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii călare, elemente de spectacol cu  ponei, show-uri ecvestre și moto, demonstrații de curse de trap și de galop, demonstrații de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganță de către profesioniști și amatori ai sportului echitației, care au evoluat în manej.

Prima parte a manifestărilor sportive găzduite de Salonul Calului a inclus Concursul Național de sărituri peste obstacole (CSN), constând din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate și categorii de vârstă.

Trofeul Equestria, care încununează o dificilă probă de sărituri peste obstacole, a fost câștigat, sâmbătă, de către Ionuț Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus și de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix Țopescu cu calul Bamboo. Trofeul Equestria a fost înmânat câștigătorului probei de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Cupa Salonul Calului, cea de-a doua probă importantă a CSN,  i-a revenit călărețului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionuț Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, și de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competiția națională s-a ridicat la 28.000 RON.

A doua parte a Salonului Calului propune, în intervalul 2-5 octombrie, competiții sportive acreditate internațional, de către Federația internațională de echitație (FEI) în sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt așteptați în competiție peste 150 de cai și sportivi din Franța, Italia, Croația, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura în 15 probe dotate cu premii în valoare totală de peste 70.000 de Ron.

Cea de a 3-a ediție a Salonului Calului, cea mai importantă manifestare anuală a sportului echitației din România, se desfășoară între 26 septembrie și 5 octombrie, la Clubului Equestria, situat pe DN 1 Snagov – sat Tâncăbești.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *