Search
Joi 20 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Romgaz anunță schimbări la vârful conducerii

Consiliul de Administrație al producătorului de gaze naturale SNGN Romgaz SA a aprobat, într-o ședință desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, o serie de schimbări în conducerea companiei.

Astfel, Consiliul a luat act de demisia lui Aristotel Marius Jude din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, se arată într-un comunicat al companiei. Atribuțiile acestei funcții vor fi exercitate, până la următoarea întrunire, de Bogdan Nicolae Simescu. De asemenea, Aristotel Marius Jude a fost numit în funcția de director general al SNGN Romgaz SA, pentru un mandat provizoriu de două luni, începând cu data de 13 februarie 2021.

Romgaz este o societate pe acțiuni în care statul, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), este acționar majoritar cu 70,01% din acțiuni, restul de 29,99% din titluri fiind deținute de alți acționari.

Compania este admisă la tranzacționare din anul 2013 pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Romgaz activează în domeniul explorării și producerii de gaze naturale. Istoria sa a început în anul 1909, când a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale în Bazinul Transilvaniei, la Sărmășel.

Societatea efectuează explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul propriu, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde, și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

„Compania se dezvoltă prin implementarea de tehnologii de ultimă oră în domeniul explorării geologice, producției și a înmagazinării subterane a gazelor, finanțate din surse proprii sau externe”, afirmă oficialii Romgaz, în prospectul de prezentare. „Poziția economică și financiară a companiei este caracterizată prin stabilitatea profitului și lichiditate. Astfel, Romgaz se numără printre companiile deținute de stat care au îndeplinit toate condițiile de creștere economică, devenind una dintre cele mai mari companii din România”, menționează documentul citat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *