Search
Sambata 23 Septembrie 2023
  • :
  • :

Profi Rom Food vrea să preia 10 magazine operate în francize Carrefour Express

Consiliul Concurenței a anunțat într-un comunicat că analizează operațiunea prin care Profi Rom Food SRL intenționează să preia zece spații comerciale de la Pronto Mobile SRL. În prezent, aceste spații sunt operate de către Pronto Mobile SRL ca francize Carrefour Express.

Profi Rom Food SRL este o companie ce activează în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine nespecializate.

Pronto Mobile SRL își desfășoară, de asemenea, activitatea în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare.

Carrefour Express este un lanț de magazine de proximitate ce aparține de grupul francez Carrefour. Brandul Carrefour Express a fost lansat în 2007, în Europa, pentru a înlocui mărcile sub care erau operate supermarketurile, fiind schimbat în 2010 cu Carrefour Market. Din 2010 marca Express este folosită pentru majoritatea magazinelor de proximitate ale grupului.

Autoritatea de concurență va evalua operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicatul citat.

Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență, având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile ce pot distorsiona funcționarea pieței libere. Activitatea instituției se desfășoară pe două componente: una preventivă, de monitorizare și supraveghere a piețelor, și una corectivă, de sancționare a abaterilor de la un comportament concurențial normal.

Activitatea Consiliului Concurenţei se desfăşoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a pieţelor şi supraveghere a actorilor de pe aceste pieţe şi una corectivă, menită să restabilească şi să asigure dezvoltarea unui mediu concurenţial normal.

În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *