Search
Joi 1 Iunie 2023
  • :
  • :

Radu și Asociații, asistență juridică în tranzacția dintre Nuclearelectrica și Compania Națională a Uraniului

Compania de avocatură Radu și Asociații SPRL a acordat asistență juridică societății SN Nuclearelectrica SA, singurul producător de energie nucleară din România, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Națională a Uraniului SA, Sucursala Feldioara.

“Suntem bucuroși că am putut fi alături de Nuclearelectrica în prima etapă a acestei tranzacții și avem convingerea că putem fi parteneri de încredere și în etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului”, a declarat Andrei Stefanovici (foto), Director, Radu și Asociații SPRL.

Decizia strategică de a achiziționa o parte dintre activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităților de producție la nivelul SN Nuclearelectrica SA și, în egală măsură, asigurarea producției de fascicule de combustibil și operarea în condiții optime a FCN Pitești și CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacității centralei nucleare, și menținerea ciclului combustibilului nuclear la nivel național, la un cost avantajos al tranzacției, se arată într-un comunicat al companiei de avocatură.

Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate și Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Asistența juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului și activele care au făcut obiectul vânzării precum și în suportul acordat SN Nuclearelectrica SA cu privire la redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

Sunt încântat de colaborarea cu echipa Radu și Asociații SPRL. Au avut o contribuție importantă la realizarea acestei tranzacții și doresc să le mulțumesc pe această cale pentru suportul acordat pe durata întregului proces.

Cosmin Ghiță, Director General al SN Nuclearelectrica SA

Tranzacția este supusă aprobării autorităților competente și îndeplinirii condițiilor prealabile stabilite de către părți pentru finalizarea sa.

Radu și Asociații SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică, cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o complexă practică de controverse și dispute fiscale. Compania este membră a societăților din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, în cadrul căreia lucrează peste 2.400 de avocați în mai mult de 90 de jurisdicții.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *