Search
Miercuri 28 Iulie 2021
  • :
  • :

Breșe de securitate IT. Dacă nu raportezi imediat, pierzi 60.000 de dolari pe zi

Detectarea și reacția la atacuri sofisticate necesită expertiză specifică, în timp ce instruirea internă sau angajarea de experți suplimentari nu se pot încadra întotdeauna în bugetul alocat pentru securitate cibernetică.

Lipsa resurselor poate duce la reacții intempestive la incidente și, că urmare, poate crește pierderile organizației. Potrivit unui raport Kaspersky, pentru companiile mari, costul mediu al unei breșe de securitate crește cu mai mult de 400.000 de dolari, în funcție de rapiditatea descoperirii situației, dacă este raportată aproape instantaneu sau după șapte zile. Așadar, în medie, costul întârzierii poate atinge aproape 60.000 de dolari pe zi.

Compania de siguranță cibernetică a lansat un servici de detectare și reacție pentru IMM-uri. Noul serviciu Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) asigură o protecție continuă 24/7 bazată pe machine learning, menajând în același timp resursele echipelor de securitate IT pentru analizarea, investigarea și reacția la amenințările cibernetice. Datorită celor două tipuri de produse, produsul este acum disponibil nu numai pentru companiile mari, ci și pentru cele mijlocii, cu niveluri diferite de maturitate și nevoi în materie de securitate IT. Odată cu lansarea MDR, compania își actualizează, de asemenea, abordarea față de portofoliile de produse pentru a include structuri de securitate cibernetică. Structurile combină diverse seturi de soluții și servicii de securitate, pentru a permite protecția împotriva diverselor tipuri de amenințări.

Măsuri coordonate împotriva amenințărilor

„Protecția eficientă împotriva amenințărilor este întotdeauna reprezentată de un set de măsuri care trebuie să fie bine coordonate între ele, ușor de gestionat și să răspundă nevoilor clienților. Noile structuri funcționează exact așa”, a declarat Dmitry Aleshin, VP, Product Marketing la Kaspersky. „Un alt avantaj este că, spre deosebire de o soluție specifică, acestea oferă un plan de parcurs în ceea ce privește securitatea cibernetică pentru companie, asigurând tranziția de la un nivel de maturitate a securității IT la altul, la momentul potrivit. Astfel, în cazul MDR, la nivelul de baza al dezvoltării securității informațiilor, o companie poate primi un serviciu complet automatizat, iar când expertiza specialiștilor săi crește, poate trece la nivel de expert și se poate implica activ în vânătoarea de amenințări și în investigații”, a mai spus Dmitry Aleshin.

Atunci când se adresează unor astfel de organizații, serviciul Kaspersky MDR oferă beneficiile majore ale unui centru de operațiuni de securitate externalizat (ȘOC) și nu necesită abilități specializate de „vânătoare” de amenințări și analize ale incidentelor de la echipele interne, fapt care poate fi foarte relevant pentru comapaniile de dimensiuni medii. Serviciul este completat de tehnologii de detectare, precum și de o expertiză extinsă în descoperirea amenințărilor cibernetice și de reacție la incidente, asigurate de unități profesioniste, inclusiv cu aportul echipei de cercetare și analiză globală (GReAT). De asemenea, serviciul este optimizat printr-un AI Analyst, care decelează automat alertele și permite analiștilor să se concentreze pe cele mai importante dintre ele. Combinația de tehnologii și expertiza oferă clienților protecție inclusiv împotriva amenințărilor capabile să evite detectarea, de exemplu, prin imitarea programelor legitime. Experții în securitate IT pot vedea starea protecției tuturor activelor și pot detecta amenințările în timp real, pot primi recomandări de răspuns gata pregătite sau pot autoriza scenarii gestionate în funcție de incident.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *