Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

SIVECO România a premiat cei mai talentați tineri informaticieni

În perioada 30 martie – 6 aprilie, Timișoara a fost gazdă pentru cei mai talentați elevi de liceu în domeniul informaticii, veniți din toate județele țării pentru a se întrece în cel mai important concurs de profil – Olimpiada Națională de Informatică.

Pe parcursul celor cinci zile de concurs, peste 400 de elevi din clasele IX-XII au concurat pentru a-și dovedi excelentele abilități și cunoștințe în informatică.

Organizată de Inspectoratul Școlar Județean Timiș în cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil Timișoara și Colegiului Național “C.D. Loga” Timișoara și coordonată de Ministerul Educației Naționale, competiția a premiat primii 12 elevi după rezultatele obținute, din fiecare din clasele IX-XII. În urma organizării etapei de baraj, cei mai buni 20 elevi au fost selectați să facă parte din lotul național, pentru ca ulterior susținerii unor baraje suplimentare să se departajeze cei care, anul acesta, vor reprezenta România la concursurile internaționale de informatică.

“A fost o săptămână de concurs intensă, în care elevii au lăsat la o parte emoțiile și s-au dedicat în totalitate probelor competiționale, întrecându-se în a dezvolta cele mai eficiente și inovatoare soluții informatice. Competențele tehnice au fost completate de multă imaginație și prin rezultatele obținute, acești tineri talentați ne-au dovedit încă o dată cât de multă pasiune și efort au depus pe tot parcursul anului școlar și în etapele intermediare pentru calificarea la faza națională a olimpiadei de informatică”, a declarat Prof. Dr. Cornel Petroman, inspector școlar General al Inspectoratului Școlar al Județului Timiș.

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrală, coordonată de prof. univ. dr. Viorel Negru, din care au făcut parte numeroși profesori de prestigiu din toată țara din învățământul preuniversitar sau universitar, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Competiția a primit sprijinul SIVECO Romania, care a acordat premii constând în tablete performante de ultimă generație celor patru mari câștigători, ocupanți ai locurilor întâi pentru fiecare din clasele IX-XII.

“Ne-am bucurat să vedem și anul acesta tineri pasionați de informatică din toate colțurile țării, să ne reîntâlnim cu premianți din anii anteriori, iar rezultatele concursului ne-au arătat că fiecare mare regiune a țării a dat câte cel puțin un premiant pe podium. Avem numai cuvinte de laudă pentru cadrele didactice care au inițiat și au insuflat pasiunea pentru informatică atâtor tineri, dar și pentru talentul și eforturile acestora de a atinge cel mai înalt nivel de performanță într-un domeniu care, în ultimii ani, a devenit poate cel mai important motor de creștere a eficienței organizațiilor din orice sector de activitate”, a declarat Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO România.

SIVECO România este liderul caselor românești de software și unul din integratorii software de succes din Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă și exportă soluții IT și proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și spațiul Comunității Statelor Independente. Compania a fost înființată în 1992 și are peste 1.000 de angajați.Mircea Agrigoroaie este administratorul site-ului de concursuri de fotografie PxlShot.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *