Search
Marti 22 Ianuarie 2019
  • :
  • :

Studiu Kaspersky Lab: O treime dintre utilizatorii de Internet, de peste 55 de ani, nu au instalate soluții antivirus

Majoritatea utilizatorilor de Internet (84%), cu vârste de peste 55 de ani, accesează mediul online de acasă de mai multe ori pe zi, iar o treime dintre aceştia (33%) nu au instalate pe dispozitive o soluţie antivirus, relevă o cercetare întocmită de Kaspersky Lab şi B2B International.

Rezultatele cercetării arată, totodată, că 44% dintre respondenţi petrec online cel puţin 20 de ore pe săptămână, iar utilizatorii din grupa de vârstă “peste 55 de ani” deţineau în medie patru dispozitive/gospodărie conectate la Internet, printre care două computere şi două dispozitive mobile.

În acest context, 60% dintre membrii familiei sunt îngrijoraţi că rudele lor mai în vârstă nu iau măsurile de precauţie necesare pentru a se proteja în mediul online. În acelaşi timp, 44% dintre utilizatorii de Internet admit că rudele lor din această categorie de vârstă au suferit în urma unei ameninţări – printre care o escrocherie online (15%), malware sau viruşi (15%) sau au fost spionaţi de software periculos (13%).

Cu toate acestea, numai 34% dintre respondenţi au instalat o soluţie de securitate pe dispozitivele rudelor în vârstă şi 32% dintre ei îi informează frecvent despre pericolele online.

De asemenea, o treime (33%) dintre participanţii la studiu susţin că nu au luat nicio măsură, în sensul instalării pe terminale de soluţii antivirus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *