Search
Joi 22 Septembrie 2022
  • :
  • :

Țuca Zbârcea și Asociații a asistat SPEEDWELL în vânzarea a 75% din acțiunile clădirii de birouri MIRO către Hili Properties

SPEEDWELL a semnat un contract cu Hili Properties plc din Malta pentru vânzarea a 75% din acțiunile firmei Baneasa Real Estate SRL, societatea care deține clădirea de birouri MIRO din zona Băneasa. Restul de 25% din acțiuni rămâne în proprietatea SPEEDWELL pentru încă 2 ani. Clădirea MIRO a fost finalizată la sfârșitul anului trecut.

Hili Properties, parte din Hili Ventures, este un investitor strategic în proprietăți imobiliare comerciale în cele mai prospere orașe europene, în cele în curs de dezvoltare și în capitale. În București, Hili Properties deține și gestionează Centrul de Afaceri ART care găzduiește Spitalul Academic Ponderas, parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

MIRO este o proiect office de clasă A care pune la dispoziția chiriașilor săi 23.000 mp de spații de birouri, dispuse pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 mp. Locația excelentă a clădirii, chiar pe DN1, în zona Băneasa din București, beneficiază de acces rapid către zona de nord, centrul orașului și aeroport.

Proiectul a fost dezvoltat cu accent pe sustenabilitate și pe confortul chiriașilor săi și deține certificările  BREEAM “Excellent” și WELL “Platinum”. MIRO are o listă extinsă de chiriași de renume, precum KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale / Mitzu, Jura și Hisky.

 

Această tranzacție a fost sprijinită de Țuca, Zbârcea și Asociații de partea vânzătorului SPEEDWELL și coordonată intern de echipa juridică și financiară a companiei.

Coordonatorul proiectului a fost Răzvan Gheorghiu-Testa, Partener specializat în drept imobiliar, drept societar/comercial și fuziuni și achiziții, alături de Horia Ispas, Partener specializat în fuziuni și achiziții, secondați de Vera Aman, Managing Associate. De asemenea, avocații departamentului de drept financiar-bancar au asigurat suportul juridic în ceea ce privește aspectele de finanțare, cu o echipă formată din Mihai Dudoiu, Partener și Cătălin Georgescu, Managing Associate.

Mușat și Asociații, Deloitte și Colliers au format echipa de consultanță în această tranzacție de partea cumpărătorului Hili Properties.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *