Search
Vineri 17 Septembrie 2021
  • :
  • :

TZA, în prima tranzacție de preluare a administrării unui SIF de către alt SIF

Silvana-Ivan_Tuca-Zbarcea-&Casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații (TZA) a reprezentat cu succes Grupul Financiar Muntenia în tranzacția de vânzare către SIF Banat-Crișana a participației sale în SAI Muntenia Invest – societatea de administrare a SIF Muntenia (SIF4).

Achiziția a primit, recent, avizul favorabil al Consiliului Concurenței, care nu a constatat nicio incompatibilitate cu un mediu concurențial normal în implementarea acesteia de către părți. De asemenea, ulterior acestui aviz, transferul a fost aprobat și de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Această tranzacție este o premieră pe piața de capital românească, implicând preluarea controlului de către un SIF asupra administratorului altui SIF.

Grupul Financiar Muntenia a fost asistat de o echipă de avocați specializați în legislația piețelor de capital, precum și fuziuni și achiziții, coordonată de Silvana Ivan (foto), avocat asociat și co-coordonatoarea departamentului piețe de capital din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații. Din echipa alocată acestui proiect a făcut parte și Ciprian Timofte, Avocat senior.

„A fost un proiect inedit din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, contextul în care înțelegerea a fost perfectată și, de cealaltă parte, noutatea unei asemenea tranzacții pe piața de capital din România, care au necesitat o atentă analiză atât a cadrului legal, foarte amplu în materie, cât și a impactului pe piață – din perspectiva întrunirii cerințelor pentru obținerea avizului autorităților relevante, ASF și Consiliul Concurenței”, a declarat Silvana Ivan, coordonatoarea echipei de avocați care a consiliat vânzătorul.

Potrivit avocatei de la Țuca Zbârcea & Asociații, negocierile dintre părți s-au purtat pe durata a câteva luni, iar tranzacția a primit undă verde odată cu avizele favorabile din partea Consiliului Concurenței și ASF.

„Ne bucură faptul că tranzacția a primit aprobările necesare de la autorități, în acord cu obiectivele ambelor părți și fără impedimente juridice; în legătură cu acest aspect, expertiza echipei Țuca Zbârcea & Asociații a fost un sprijin real”, a adăugat Gabriel Filimon, președintele SAI Muntenia Invest.

Echipa Țuca Zbârcea & Asociații în domeniul piețelor de capital este una dintre cele mai experimentate din România, oferind servicii de asistență juridică privind aspectele legislative (cerințele legale și procedurile aplicabile admiterii pe piața de capital), constituirea și funcționarea societăților listate, a firmelor de investiții, SAI-urilor și altor jucători importanți din piață, precum și cu privire la operațiuni diverse pe piața de capital, inclusiv oferte publice, admiteri la tranzacționare etc. Totodată, echipa Țuca Zbârcea & Asociații oferă asistență curentă instituțiilor pieței – Bursa de Valori București și Depozitarul Central.

Cu o echipă formată din 100 de avocați dintre care 21 parteneri în cadrul biroului din București, Țuca Zbârcea & Asociații operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, cât și un birou de reprezentanță în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu Țurcan Cazac, liderul pieței de avocatură de business din Chișinău, Republica Moldova.

Țuca Zbârcea & Asociații oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaționale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii și arbitraje internaționale, achiziții publice, energie și resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructură, dreptul muncii și drept social,  drept societar și comercial, fuziuni, achiziții / privatizări etc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *