Search
Vineri 18 Octombrie 2019
  • :
  • :

Un pacient reprezentat de Casa de Avocatură Ionescu și Sava este despăgubit cu 50.000 EUR

Radu-Ionescu,-managing-partO clinica oftalmologică din București a fost obligată de instanță, la solicitarea reprezentanților Casei de Avocatură Ionescu și Sava, să plătească unui pacient suma de 50.000 EUR, reprezentând daune morale provocate în urma unei grave erori medicale.

Pacientul a suportat o intervenție chirurgicală în cadrul respectivei clinici medicale, conform diagnosticului și fișei de operație întocmite de unul dintre medicii clinicii. Operația a fost însă efectuată de către un alt medic, din cadrul aceleiași clinici care, deși nu a consultat niciodată pacientul, a efectuat operația în baza fișei de operație întocmite de medicul inițial.

În urma operației, pacientul a suferit grave deteriorări la nivelul stării de sănătate – respectiv scăderea dramatică a acuității vizuale, astfel încât starea actuală a pacientului se apropie de cea a unei persoane nevăzătoare.

Încă de la începutul perioadei post-operatorii, pacientul a resimțit efectele negative ale operației, efecte mult amplificate față de efectele resimțite de alți pacienți în situații similare. Ulterior, contactat de pacient, medicul care a formulat diagnosticul inițial a recunoscut că operația a fost efectuată în mod eronat. Cu toate acestea, atitudinea clinicii și medicului diagnostician a fost una de nepăsare, de negare a răspunderii avute pentru fapta săvârșită și de sfidare a pacientului, acestuia spunându-i-se în permanență că nu poate dovedi nimic din cele susținute.

Așa cum rezultă din expertizele de specialitate utilizate în cadrul acestui dosar, consecințele produse în acest caz nu reprezintă „neatingerea rezultatului dorit”, ci înrăutățirea stării sale, nu ca urmare a tehnologiei folosite, nu ca urmare a condițiilor de lucru, nu ca urmare a incompatibilității organismului pacientului cu tehnologia utilizată, ci ca urmare exclusivă a unei erori produse din neglijență, manifestată prin efectuarea operației de către un alt medic decât cel care cunoștea situația medicală a pacientului.

În acest moment, sentința mai poate fi atacată cu apel de către reprezentanții clinicii.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *