Search
Marti 25 Februarie 2020
  • :
  • :

Un tribunal specializat pentru insolvențe

tribunalDe la data de 1 martie 2014, în municipiul București va începe să funcționeze „Tribunalul Specializat București”, conform unui ordin al Ministrului Justiției.

Domeniile în care va funcționa și statul de funcții al „Tribunalului Specializat București” se stabilesc până la data de 15 ianuarie 2014, se prevede în ordinul menționat.

În motivarea ordinului se arată că Tribunalul București este cel care a solicitat înființarea acestuia. “În motivarea solicitării, Tribunalul București a învederat pe de o parte, volumul mare de activitate înregistrat în domeniul insolvenței și în alte materii dintre cele menționate mai sus, în comparație cu volumul de activitate al tribunalelor specializate cu o competență similară, precum și al altor tribunale cu volum de activitate apropiat de cel al Tribunalului București, iar pe de altă parte, ponderea întregii cazuistici în aceste domenii din totalul activității acestei instanțe judecătorești (21% în anul 2010 și 27% în anul 2011)” se arată în motivarea ordinului.

Curtea de Apel București a considerat necesară și oportună propunerea Tribunalului București.

Consiliul Superior al Magistraturii a dezbătut cererea Tribunalului București și „a hotărât sesizarea ministrului justiției cu propunerea de înființare a unui tribunal specializat pentru cauze cu profesioniști la București, acest tribunal urmând să preia cauzele care sunt judecate în prezent de cele două foste secții comerciale, precum și judecătorii care judecă în cele două secții”.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *